30. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Hermelinda
U. – Sv. German
S. – Sv. Alfonz Rodriguez
Č. – SVI SVETI
P. – DUŠNI DAN – Spomen svih vjernih pokojnika
S. – Spomen svih pokojnih članova Franjevačkih redova

Sljedeća nedjelja je TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. U četvrtak, 1. studenoga je svetkovina SVI SVETI. Zapovijedani je blagdan. Mise su nedjeljnim rasporedom: u 7,oo; 9,oo; 11,oo i 18,oo sati. Sveta misa za sve naše pokojne na groblju kod mrtvačnice u Čakovcu je u 15,oo sati.

2. U petak, 2. studenoga je DUŠNI DAN – Spomen svih vjernih pokojnika. Mise su u 7,oo i 18,oo sati. Molitva Srednjeg časa na groblju Čakovec je kod grobnice franjevaca u 11,45 sati za sve pokojne.

3. POTPUNI OPROST za pokojnike čije su duše u čistilištu može postići:
a) onaj tko pohodi groblje i u dane od 1. do 8. studenoga moli za pokojne;
b) onaj tko na SVI SVETE ili DUŠNI DAN pohodi neku crkvu ili oratorij i ondje, uz ispovijed i pričest, izmoli Oče naš i Vjerovanje, te moli na nakanu Svetoga Oca. Taj se oprost dobiva od podneva 31. listopada, pa do ponoći 2. studenoga.

4. Pozivaju se svi vjernici na hodočašće u zagrebačku katedralu gdje počivaju zemni ostaci blaženog Alojzija. Hodočašće će se održati u subotu 3. studenoga. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena je 60,oo kuna. Polazak je u 7,3o sati ispred naše crkve sv. Antuna.

5. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“.

6. Sljedeće nedjelje je susret FSR-a u 16,oo sati.

7. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U LISABON naše župe biti će od 26.06. – 01.07.2019. Tom prigodom zahvaliti ćemo dragom Bogu u rodnoj kući sv. Antuna Padovanskog te posjetiti FATIMU I SANTIAGO DE COMPOSTELA. Program možete uzeti na stoliću za tisak ili pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: ZVONA, Glas Koncila, Mali Koncil, i ostali glasnici…