3. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO – BLAGOVIJEST
• U. – SV. Montan i Maksima
• S. – Sv. Rupert
• Č. – Sv. Siksto III., papa
• P. – Sv. Bertold
• S. – Sv. Petar Regalat

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas, na 3. korizmenu nedjelju održava se po 13. puta akcija Hrvatskog Caritasa „TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BOSNI I HERCEGOVINI“ pod motom „Budite složni i živite u miru“. Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Današnju milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima BiH. Svoj dobrovoljni dar možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Sutra, u ponedjeljak 25. ožujka 2019. je svetkovina NAVJEŠTENJA GOSPODNJEGA – BLAGOVIJEST. Svete mise su u: 7,oo i 18,oo sati.

3. U utorak, 26. ožujka 2019. je DRUGI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u 20. obljetnici naše Župe.

4. U subotu, 30. ožujka biti će Međužupni križni put koji ove godine ide sljedećom trasom: Čakovec sv. Nikola biskupa – Pribislavec – Štefanec – Ivanovec – Čakovec-Jug.

5. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.
6. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

7. LJETNO RAČUNANJE VREMENA. Posljednju nedjelju ožujka 31. 03. 2019. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat unaprijed. Nedjeljna večernja misa bit će u 19,oo sati.

8. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U ZNAK SJEĆANJA NA FRA IVANA LONČARA biti će od 26. – 28. travnja 2019. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

9. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU. Uskoro će uslijediti radovi. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći materijalnoj i organizacijskoj. Otvorena je i dalje XII. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu i gradnju pilova te proslavi 20. godišnjice naše župe. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.
10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…