2. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ćiril Jeruzalemski
• U. – SV. JOSIP, zaručnik BDM
• S. – Sv. Narcis i Afra
• Č. – Sv. Serapion
• P. – Sv. Benvenut
• S. – Sv. Turibije

Sljedeća nedjelja je TREĆA KORIZMENA NEDJELJA.

1. U utorak, 19. ožujka 2019. je svetkovina SV. JOSIPA, zaručnika Bl. Dj. Marije. To je zaštitnik naše Domovine Hrvatske, očeva, radnika, djece, obitelji, izbjeglica, umirućih… Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati.

2. U utorak, 19. ožujka 2019. je PRVI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu, osobito u 20. obljetnici naše Župe.

3. Ovaj tjedan započinje po 13. puta akcija Hrvatskog Caritasa „Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ od 18. – 24. 03. 2019. pod motom „Budite složni i živite u miru“. Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Sljedeće, 3. korizmene nedjelje milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima Bosne i Hercegovine.

4. Sljedeće nedjelje, 24. ožujka 2019. nakon dječje mise je župni susret za vjeroučenike 1. i 2., te 4, 5, 6 i 7 razreda i njihovih obitelji.


5. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

6. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

7. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U ZNAK SJEĆANJA NA FRA IVANA LONČARA biti će od 26. – 28. travnja 2019. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

8. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU I BL. ALOJZIJU STEPINCU. Uskoro će uslijediti radovi. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći materijalnoj i organizacijskoj. Otvorena je i dalje XII. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu i gradnju pilova te proslavi 20. godišnjice naše župe. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…