1. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Konstantin
• U. – Sv. Fina
• S. – Sv. Eufrazija
• Č. – Sv. Matilda
• P. – Sv. Longin
• S. – Liturgija kvatri

Sljedeća nedjelja je DRUGA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Ovaj tjedan je proljetni kvatreni tjedan posvećen pokori i obraćenju. Tjedan završava liturgijom kvatri, svetom misom u subotu, 17. ožujka.

2. Naša Župa svetog Antuna Pad. raspisala je natječaj Susret duhovnog dječjeg stvaralaštva „CVJETIĆI SVETOG ANTUNA“. Tema natječaja je „20 godina Župe svetog Antuna Padovanskog u Čakovcu“. Na natječaj se mogu poslati dječji literarni i likovni radovi djece predškolske dobi te radovi učenika osnovne škole. Literarni radovi mogu biti pisani standardnim hrvatskim jezikom ili kajkavskim narječjem u književnim vrstama: pjesma, molitva ili kratka priča, a likovni u svim likovnim tehnikama. Radovi trebaju biti inspirirani svecem svega svijeta – sv. Antunom Padovanskim te moraju biti poslani do 1. lipnja 2019. Pravila natječaja pročitajte na oglasnoj ploči, web stranici župe i novom listu Zvona.

3. Svake srijede prije večernje svete mise čitati će se biblijska razmatranja. Pozivamo čitače na čitanje Božje riječi.

4. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

5. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

6. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

7. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U ZNAK SJEĆANJA NA FRA IVANA LONČARA biti će od 26. – 28. travnja 2019. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

8. Nova kampanja (proljetna, tj. korizmena) inicijative “40 dana za život“ započela je na Čistu srijedu 6. ožujka u cijelom svijetu. U Hrvatskoj u kampanji sudjeluje 29 gradova na 31 mjestu bdjenja, a kampanja traje do 14. travnja. Geslo je ‘Blago čovjeku koga ne osuđuje vlastita savjest’. (Sir 14, 2)“, a održavat će se ispred Županijske bolnice Čakovec.

9. U tijeku je proslava 20. godina naše župe te želimo postaviti dva nova sakralna obilježja ili pila: 1. SV. JOSIPU, zaručniku BDM u ulici Zinke Kunc. 2. BL. ALOJZIJU STEPINCU na početku ulice Dragutina Tadijanovića. Uskoro će uslijediti radovi. Pozivamo sve vjernike naše župe, osobito ulica gdje će biti pilovi da nam budu na pomoći materijalnoj i organizacijskoj. Otvorena je i dalje XII. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu i gradnju pilova te proslavi 20. godišnjice naše župe. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…