3. KORIZMENA NEDJELJA

 Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. JOSIP, zaručnik BDM, zaštitnik Domovine
• U. – Sv. Serapion
• S. – Sv. Benvenut
• Č. – Sv. Turibije
• P. – Sv. Katarina Švedska
• S. – NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO – BLAGOVIJEST

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas, na 3. korizmenu nedjelju održava se po 11. puta akcija Hrvatskog Caritasa „TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BOSNI I HERCEGOVINI“ pod motom „Moliti, raditi, rasti zajedno“. Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Današnju milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima BiH. Svoj dobrovoljni dar možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Sutra, 20. ožujka 2017. je svetkovina SV. JOSIPA, zaručnika Bl. Dj. Marije. To je zaštitnik naše Domovine Hrvatske, očeva, radnika, djece, obitelji, izbjeglica, umirućih… Hrvatski sabor je 1687. godine prije 330 godina sv. Josipa proglasio zaštitnikom hrvatskog naroda. To je velika obljetnica. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati.

3. U utorak, 21. ožujka 2017. je DRUGI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

4. U subotu, 25. ožujka 2017. godine je blagdan NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO ILI BLAGOVIJEST. Svete mise su u 7,oo; 9,oo i 18,oo sati.

5. U subotu, 25. ožujka je Križni put naših župa. Križni put započinje u župnoj crkvi sv. Nikole, biskupa u 9,oo sati sa sv. Misom. Zatim kreće kroz Mihovljan, Novo Selo Rok, Mačkovec te završava u crkvi sv. Jelene u Šenkovcu.

6. LJETNO RAČUNANJE VREMENA. Posljednju nedjelju ožujka 26. 3.2017. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat unaprijed. Nedjeljna večernja misa bit će u 19,oo sati.

7. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: Glas Koncila, Mali Koncil, ZVONA i ostali glasnici…

10. Uz dopuštenje hrvatskih biskupa inicijativa „Prolife.hr“ pokrenulo je akciju pod imenom
„Imam pravo živjeti“ kojom će se prikupljati potpisi s ciljem da se donese pravedan zakon za nerođene i pomoć trudnicama u potrebi. „Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru i da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima“. Peticiju možete potpisati na izlazu iz crkve.