4. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Rupert
• U. – Sv. Siksto III.
• S. – Sv. Bertold
• Č. – Sv. Petar Regalat
• P. – Sv. Guido
• S. – Sv. Hugo

Sljedeća nedjelja je PETA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Otvorena je DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA koju možete pogledati u župnoj dvorani. Sve izložene radove dobili smo od raznih umjetnika, Likovnog udruženja Čakovec i iz obiteljskih zbirki. Izložba sadrži 60-ak slika raznih autora iz Međimurja, Varaždina, Zagreba, te akademskih radova. Prihod od prodanih slika namijenjen je za obnovu unutrašnjosti crkve sv. Antuna Padovanskog. Izložba se može pogledati u poslijepodnevnim satima od 26. ožujka 2017. sve do DOBROTVORNE AUKCIJE koja će biti 06. travnja 2017. u 19,3o sati. Slike možete pogledati i na web stranici župe: www.zupa-cakovec-jug.com.

2. Danas, 26. 3.2017. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat unaprijed. Nedjeljna večernja misa bit će u 19,oo sati.

3. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 18,3o sati, prije večernje mise.

4. U utorak, 28. ožujka 2017. je TREĆI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

5. U nedjelju 02. travnja 2017. u 19,3o sati u vjeronaučnoj dvorani održat će se predstavljanje udruge „POMOĆ NEIZLJEČIVIMA“. Udruga pomaže teškim i neizlječivim bolesnicima i njihovim obiteljima. Udrugu će predstaviti predsjednica Renata Marđetko sa suradnicima.

6. U srijedu, 29. ožujka 2017. godine s početkom u 19,oo sati je premijera dokumentarnog filma ‘HUDA JAMA-strogo čuvana tajna’ u Centru za kulturu u Čakovcu. Organizatori su
Radio 105 Selnica i HVIDRA JUG Čakovec. Film traje 60 minuta, a ulaz je slobodan.

7. Molitvena inicijativa “40 dana za život” – lokalni tim Čakovec – priređuje svoj središnji događaj pod nazivom “Muškarac u Božjem naumu”. Tribina će se održati u Katoličkom domu večeras poslije večernje mise u 19.30 sati. Molitveno bdijenje ispred bolnice održava se svaki dan od 6 do 18 sati. Svi možemo doprinijeti.

8. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: Glas Koncila, Mali Koncil, ZVONA i ostali glasnici…