28. NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ZAHVALE ZA BOŽJA DOBROČINSTVA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
U. – Sv. Margareta Marija Alacoque, djevica
S. – Sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
Č. – SV. LUKA, evanđelist
P. – Sv. Petar Alkantarski, prezbiter
S. – Sv. Vendelin

Sljedeća nedjelja je DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Sada poslije mise, djeca 1. i 2 razreda i njihove obitelji pozvani su na susret koji su priredili župni suradnici. Susrete ćemo imati jednom mjesečno i o svakom ćete biti obaviješteni putem župnih obavijesti i vaših vjeroučiteljica u školi. Poslije završnog blagoslova izađite iz crkve na glavni ulaz i dođite s vanjske strane ispred ulaza u župni ured. Dobrodošli ste svi koji ste već dolazili prošle godine i svi koji ste došli prvi puta. Nakon što smo proslavili misu zahvalnosti za Božja dobročinstva i plodove zemlje, idemo se sada prigodno podružiti, poigrati, zasladiti, osvježiti i napraviti nešto za druge. Vidjet ćete, sve je ponuđeno, zaustavite se tamo gdje želite, budite uslužni jedni prema drugima, ponudite jedni druge svojim društvom.

2. Sljedeće nedjelje, 21. listopada 2018. nakon dječje mise u 9,oo sati biti će župni susreti za vjeroučenike 4, 5, 6. i 7. razreda i njihovih obitelji. Molim djecu da se odazovu susretu.

3. Sljedeća nedjelja je MISIJSKA NEDJELJA I SVJETSKI DAN MISIJA. Moliti ćemo i darovati po svojim mogućnostima za misije i naše misionare.

4. Ove godine Crkva u Hrvatskoj obilježava dva jubileja blaženog Alojzija Stepinca – 120 godina od rođenja u Župi Krašić i 20 godina od proglašenja blaženim u Mariji Bistrici. Kako je blaženi Alojzije Stepinac suzaštitnik Varaždinske biskupije, pozivaju se svi vjernici naše biskupije na hodočašće u zagrebačku katedralu gdje počivaju zemni ostaci blaženog Alojzija. Hodočašće će se održati u subotu 3. studenoga, a započet će pretprogramom u 10,oo sati. U 11,oo sati uslijedit će euharistijsko slavlje kojim će predsjedati naš varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena je 60,oo kuna. Polazak je u 7,3o sati ispred naše crkve sv. Antuna.

5. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“, a pri tom pomažete Caritasovoj pučkoj kuhinji, potrebama invalidne djece, Caritasovoj ljekarni, invalidnim osobama o kojima se skrbi Caritas. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini.

6. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,2o sati, a sveta misa u 19,oo sati.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila, Mali Koncil za djecu i ostali glasnici…