27. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Šimun, DAN NEOVISNOSTI
U. – Sv. Dionizije Pariški
S. – Sv. Danijel i franjevački mučenici
Č. – Sv. Ivan XXIII. Dobri, papa
P. – Sv. Serafin
S. – Sv. Eduard

Sljedeća nedjelja je DVADESET I OSMA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu listopadu. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas je susret Franjevačkog svjetovnog Reda u 17,oo sati.

3. U srijedu, 10. listopada 2018. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani s početkom u 19,3o sati. Molili bi župne vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

4. Sljedeće nedjelje. 14. listopada pozivamo učenike 1. i 2. razreda i njihove obitelji na misu Zahvale za plodove zemlje u 9,oo sati te na župni susret i druženje koje će nakon mise biti u dvorištu crkve ispred župnog ureda. Dobro nam došli!

5. Sljedeće nedjelje je DAN ZAHVALNOSTI ZA BOŽJA DOBROČINSTVA („Dan kruha“). Na svetim misama zahvaliti ćemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada. Molili bih Vas ako imate plodova zemlje da donesete u župni ured ovaj tjedan.

6. Ove godine Crkva u Hrvatskoj obilježava dva jubileja blaženog Alojzija Stepinca – 120 godina od rođenja u Župi Krašić i 20 godina od proglašenja blaženim u Mariji Bistrici. Kako je blaženi Alojzije Stepinac suzaštitnik Varaždinske biskupije, pozivaju se svi vjernici naše biskupije na hodočašće u zagrebačku katedralu gdje počivaju zemni ostaci blaženog Alojzija. Hodočašće će se održati u subotu 3. studenoga, a započet će pretprogramom u 10 sati. U 11 sati uslijedit će euharistijsko slavlje kojim će predsjedati naš varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Prijaviti se možete u župnom uredu. Cijena je 60,oo kuna. Polazak je u 7,30 sati ispred naše crkve sv. Antuna.

7. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,2o sati, a sveta misa u 19,oo sati.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: ZVONA, Glas Koncila, Mali Koncil za djecu i ostali glasnici…