2. nedjelja došašća

2ned_dosascaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
U. BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJEVICE MARIJE
S. Sv. Petar Fourier
Č. Sv. Miltijad
P. Sv. Damaz
S. Sv. Ljudevit iz Casorie, Liturgija kvatri

SLJEDEĆA NEDJELJA JE TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – “NEDJELJA CARITASA”

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je susret FSR-a u 16,00 sati.

3. U utorak, 8. prosinca je svetkovina Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije. Svete Mise su u: 6,oo; 9,00 i 18,00 sati. Sveti Otac Franjo otvoriti će na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM u Bazilici sv. Petra u Rimu Jubilejsku godinu milosrda, te se otvaraju „Vrata milosrđa”. U Varaždinskoj biskupiji to će se učiniti u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, 13. prosinca, u 18 sati pjevanom večernjom i svečanom euharistijom. Stoga biskup Mrzljak poziva sve svećenike i vjernike mjesne Crkve da se pridruže prema svojim mogućnostima. Pastirsko Pismo biskupa Mrzljaka Crkvi Varaždinske biskupije u povodu Godine milosrđa možete pročitati na oglasnoj ploći.

4. Ovaj tjedan je zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 12. prosinca.

5. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima podupiremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice.

6. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

7. Župni Caritas organizira ovog Adventa prikupljanje lijekova (s urednim rokom trajanja) koji su preostali našim župljanima. Mnogo siromašnih bolesnika nema regulirano zdravstveno osiguranje, a lijekovi su im radi visoke cijene nedostupni. Lijekove možete donijeti u župni ured u vrijeme radnog vremena župnog ureda.

8. Otvorena je prodajna X. izložba darovanih slika. Ova jubilarna izložba želi se uključiti u obnovu krovišta crkve i fasade na sjevernom dijelu crkve. Kupnjom slika možete se uključiti u obnovu. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe. Zahvaljujemo se svim donatorima slika.

9. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.

10. Sljedeće subote uvečer, u 18,00 sati je pred našom crkvom paljenje treće svijeće na adventskom vijencu.

11. Kroz vrijeme Došašća mise zornice su u 6 sati, svakim danom, osim nedjelje.

12. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darorn doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

13. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil, Kajkavski kalendar…