3. nedjelja došašća – Nedjelja caritasa

caritasSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Ivan od Kiža, prezbiter i crkveni naučitelj
U. – Sv. Kristijana
S. – Sv. Adela
Č. – Sv. Lazar
P. – Sv. Gracijan
S. – Bl. Urban V.

SLJEDEĆA NEDJELJA JE ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Danas je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima podupiremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Dajmo svoj prilog: novčani, prema mogućnostima, i ne manje važno – molitveni.

2. Sutra, u ponedjeljak 14. prosinca 2015. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,30 sati. Župni vijećnici mogu svoje pozive uzeti u sakristiji.


3. U srijedu, 16. prosinca od 9,00-12,00 sati je pohod bolesnih i starijih osoba.

4. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

5. Župni Caritas organizira ovog Adventa prikupljanje lijekova (s urednim rokom trajanja) koji su preostali našim župljanima. Mnogo siromašnih bolesnika nema regulirano zdravstveno osiguranje, a lijekovi su im radi visoke cijene nedostupni. Lijekove možete donijeti u župni ured u vrijeme radnog vremena župnog ureda.

6. Otvorena je prodajna X. izložba darovanih slika. Ova jubilarna izložba želi se uključiti u obnovu krovišta crkve i fasade na sjevernom dijelu crkve. Kupnjom slika možete se uključiti u obnovu. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe. Zahvaljujemo se svim donatorima slika.

7. U ponedjeljak, 21. prosinca 2015. godine je naša Župna božićna ispovijed. Ispovijed počinje u 16,30 sati.

8. Sljedeće subote navečer, u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje četvrte svijeće na adventskom vijencu.

9. Sljedeće nedjelje donesite Caritasove kutijice i stavite ispred oltara kao Vašu žrtvu i odricanje tijekom Došašća.

10. Kroz vrijeme Došašća mise zornice su u 6 sati, svakim danom, osim nedjelje.

11. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

12. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

13. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2016. godinu, čestitke, knjige, Kajkavski kalendar i dr.

14. Tisak: nova ZVONA – naš župni list (s rasporedom Blagoslova obitelji i kuća), Glas Koncila, Mali Koncil, Novi zavjeti – gratis …