2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

2-ned-dosascaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Saba
• U. – Sv. Nikola, biskup
• S. – Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
• Č. – BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJEVICE MARIJE
• P. – Sv. Petar Fourier
• S. – Sv. Miltijad, Liturgija kvatri

Sljedeća nedjelja je TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je susret FSR-a u 16,oo sati.

3. Sutra, u ponedjeljak, 5. prosinca 2016. u 17,oo sati je prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe.

4. U četvrtak, 8. prosinca je svetkovina BEZGREŠNOG ZAČEĆA BL. DJ. MARIJE. Svete mise su u: 6,oo; 9,oo i 18,oo sati.

5. Ovaj tjedan je zimski kvatreni tjedan u kojem su kršćani pozvani na intenzivniju molitvu te djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen kršćanskoj dobrotvornosti i zahvaljivanju za Božja dobročinstva. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 10. prosinca.

6. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima podupremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Naš župni Caritas će tada prodavati kolače te božićne predmete.

7. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1936. godine na svetu misu na Nedjelju Caritasa 11. prosinca 2016. godine u 11,oo sati. Na svetoj misi ćemo svi zajedno zahvaliti dragom Bogu na njihovim lijepim godinama. Ukoliko niste u mogućnosti osigurati vlastiti prijevoz, javite se članovima Caritasa ili u župni ured.

8. Sljedeće nedjelje, 11. 12. 2016. svetu misu u 18,oo sati predvoditi će vlč. Dragutin Goričanec, utemeljitelj i predsjednik Humanitarne udruge „Job“, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za osobe s invaliditetom. Poslije mise je predstavljanje knjige “Milosrđe na kotačima” koja donosi neispričanu priču vlč. Dragutina Goričanca o iskustvu Božjega milosrđa u svojem životu i u životu ljudi koje je susreo. Knjigu će predstaviti mr. Tanja Popec, autorica knjige i urednica religijskog programa HKR-a.

9. Kao župna zajednica i ovoga Božića želimo pomoći onim najpotrebnijima. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župne zajednice. U Super Konzumu, Zagrebačka 87, Čakovec uz blagajnu se nalazi naša”Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

10. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.

11. Hodočašće u Lurd i Francusku je od 15. – 21. svibnja 2017. za vrijeme Međunarodnog vojnog hodočašća. Informacije i prijave se primaju u župnom uredu.

12. U tijeku je prikupljanje potpisa za EUROPSKU GRAĐANSKU INICIJATIVU MAMA, TATA & DJECA kojom se želi na razini Europske unije zaštititi brak kao zajednicu muškarca i žene, a obitelj se temelji na braku i/ili potomstvu. Na izlazu iz crkve imate mogućnost dati svoju potporu i potpis te time doprinijeti ovoj inicijativi.

13. U ponedjeljak, 12. prosinca 2016. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,3o sati. Župni vijećnici mogu svoje pozive uzeti u sakristiji.

14. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote navečer, u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje TREĆE svijeće na adventskom vijencu.

15. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

16. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2017. godinu.

17. Prošle godine imali smo aukciju slika. Sliku možete kupiti kao Božićni poklon i time pomoći župi. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani.

18. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK, Slugi Božji Aleksa Benigar- gratis…