3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA

3-nedjelja-dosascaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Bl. Ljudevit
• U. – Sv. Lucija, djevica i mučenica
• S. – Sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
• Č. – Bl. Drinske mučenice
• P. – Sv. Adela
• S. – Sv. Lazar

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Danas je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima podupremo župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Naš župni Caritas prodaje kolače te božićne predmete. Možete pogledati i kupiti na izlazu iz crkve.
2. Večeras, svetu misu u 18,oo sati predvodi vlč. Dragutin Goričanec, utemeljitelj i predsjednik Humanitarne udruge „Job“, povjerenik Zagrebačke nadbiskupije za osobe s invaliditetom. Poslije mise je predstavljanje knjige “Milosrđe na kotačima”. Knjigu će predstaviti mr. Tanja Popec, autorica knjige i urednica religijskog programa HKR-a.

3. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župne zajednice. U Super Konzumu, Zagrebačka 87, Čakovec uz blagajnu se nalazi naša”Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

4. Ove godine dolazi Betlehemsko svjetlo mira u našu župu. Na večernjim misama, kao i poslije misa zornica, vjernici će Betlehemsko svjetlo moći ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. U danima uoči Božića ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da donese mir i blagostanje.

5. U utorak, 13. prosinca od 9,oo-12,oo sati je pohod bolesnih i starijih osoba.

6. Sljedeće nedjelje donesite Caritasove kutijice i u procesiji kada je PRINOS DAROVA staviti ćemo svoje kutijice ispred oltara kao žrtvu i odricanje tijekom Došašća.

7. Hodočašće u Lurd i Francusku je od 15. – 21. svibnja 2017. Molili bi one koji su se upisali da uplate akontaciju.

8. Sutra, u ponedjeljak, 12. prosinca 2016. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,3o sati. Župni vijećnici mogu svoje pozive uzeti u sakristiji.

9. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote navečer, u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje ČETVRTE svijeće na adventskom vijencu.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

12. Prošle godine imali smo aukciju slika. Sliku možete kupiti kao Božićni poklon i time pomoći župi. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani.

13. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2017. godinu, čestitke, knjige, Kajkavski kalendar i dr.

14. Tisak: nova ZVONA – naš župni list (s rasporedom Blagoslova obitelji i kuća), Glas Koncila, Mali Koncil…