17. NEDJELJA KROZ GODINU

Joakim i AnaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Jakov Stariji, apostol
• U. – Sv. Joakim i Ana, roditelji Blažene Djevice Marije
• S. – Sv. Klement Ohridski, Gorazd i drugovi
• Č. – Sv. Nazarije i Celzo
• P. – Sv. Marta
• S. – Sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj

Sljedeća nedjelja je OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 27. kolovoza 2016.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

2. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Jubilejskoj godini milosrđa od 13. – 17. rujna 2016. godine u ZALJEV HRVATSKIH SVETACA U BOKU KOTORSKU moleći moćni zagovor hrvatskih blaženika i svetaca na njihovim svetim mjestima.


Hodočašće započinjemo u Herceg Novom, mjestu rođenja sv. Leopolda Bogdana Mandića kojega je papa Franjo proglasio zaštitnikom Svete godine Milosrđa. Tamo ćemo proslaviti 150. OBLJETNICU ROĐENJA SV. LEOPOLDA MANDIĆA (1866.-2016.). U subotu, 17. rujna 2016. proslaviti ćemo 850. GODINA POSVETE KATEDRALE SV. TRIPUNA U KOTORU. Euharistijsko slavlje predvoditi će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Želimo ohrabriti malobrojnu zajednicu Hrvata u Boki kotorskoj svojim prisustvom. Cijena aranžmana je 1.490,oo kuna. Prijave se primaju u župi sv. Antuna.

3. U crkvi sv. Nikole, biskupa u subotu, 30.07.2016. u 18,00 sati započinje trodnevna duhovna obnova za blagdan Porcijunkule – Gospe od Anđela i otvorenje proštenja. U 18,00 sati je krunica, a u 18,30 sati sveta Misa. Predvode braća franjevci fra Matija Koren i fra Ivan Bošnjak, dušobrižnici naših radnika u Grazu. U utorak, 02. kolovoza 2016. je blagdan Porcijunkule – Gospa od Anđela. Svečana procesija je u 09,30 sati, a u 10,00 sati svečana misa koju predvodi mons. Ivica Petanjek, biskup krčki. Na stoliću za tisak uzmite Porcijunkulski letak – raspored događanja, a na oglasnoj ploči je i plakat.

4. RADOVI NA CRKVI – Započeli smo radove na fasadi crkve. Odlučili smo obnoviti cijelu crkvu. Potičemo sve vjernike župe da se uključe i pomognu, prema svojim mogućnostima. Svi koji žele i imaju mogućnosti donirati novčana sredstva za našu župu, mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun; uplatnice su na stoliću za tisak. HVALA SVIMA KOJI POMAŽU! Prošle godine imali smo desetu aukciju darovanih slika i time smo prikupili jedan dio novčanih sredstava. Ostalo je dosta slika. Slikama smo smanjili cijene. Možete kupiti sliku i time dati udio u obnovi crkve. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

5. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…