14. NEDJELJA KROZ GODINU

Sv.-Ćiril-i-Metod[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Elizabeta Portugalska, laikinja
• U. – SV. ĆIRIL, monah i METOD, biskup, zaštitnici Europe
• S. – SV. Marija Goretti
• Č. – Sv. Vilibald
• P. – Sv. Akvila i Priscila
• S. – Bl. Marija od Propetog Isusa Petković, djevica

Sljedeća nedjelja je PETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.
2. U utorak, 05. srpnja slavimo zaštitnike naše Hrvatske franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda kojoj je posvećena naša Provincija. Preporučujemo i molimo za živu i pokojnu braću naše Provincije.
3. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 16.07. 2016. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta. Polazak je u 6,00 sati ujutro od crkve sv. Antuna
4. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 27. kolovoza 2016.
Cijena po osobi je 120,00 kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.
5. Župa svetog Antuna Padovanskog – Čakovec Jug organizira hodočašće u Jubilejskoj godini milosrđa od 13. – 17. rujna 2016. godine u ZALJEV HRVATSKIH SVETACA U BOKU KOTORSKU moleći moćni zagovor hrvatskih blaženika i svetaca na njihovim svetim mjestima.

BLAŽENI I SVETI VELIKANI KOTORSKE BISKUPIJE
Sv. Leopold Bogdan Mandić, Bl. Ozana Kotorka, Blaženi Gracija iz Mula, Padre Angelico (Ivan Krstitelj Martinelli), Bl. Rafael iz Barlette, servita, Bl. Adam iz Kotora, franjevac, Bl. Grgur iz Kotora, franjevac, Bl. Marin (mlađi) iz Kotora, franjevac mučenik, Bl. Marin iz Kotora, franjevac mučenik, Sv. Felix (Srećko) mučenik, Bokeljski mučenici Petar, Andrija i Lovro, Sv. Tripun mučenik, Službenica Božja Ana Marija Marović…
Hodočašće započinjemo u Herceg Novom, mjestu rođenja sv. Leopolda Bogdana Mandića kojega je papa Franjo proglasio zaštitnikom Svete godine Milosrđa. Tamo ćemo proslaviti 150. OBLJETNICU ROĐENJA SV. LEOPOLDA MANDIĆA (1866.-2016.). U subotu, 17. rujna 2016. proslaviti ćemo 850. GODINA POSVETE KATEDRALE SV. TRIPUNA U KOTORU. Euharistijsko slavlje predvoditi će zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Želimo ohrabriti malobrojnu zajednicu Hrvata u Boki kotorskoj svojim prisustvom. Cijena aranžmana je 1.490,oo kuna. Prijave se primaju u župi sv. Antuna. Letak možete uzeti na stoliću za tisak.
6. RADOVI NA CRKVI – Započeli smo radove na fasadi crkve. Potičemo stoga sve vjernike – dobročinitelje da se uključe i pomognu, prema svojim mogućnostima.
Svi koji žele i imaju mogućnosti donirati novčana sredstva za našu župu, mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun; uplatnice su na stoliću za tisak. HVALA SVIMA KOJI POMAŽU! Prošle godine imali smo desetu aukciju darovanih slika i time smo prikupili jedan dio novčanih sredstava. Ostalo je dosta slika. Slikama smo smanjili cijene. Možete kupiti sliku i time dati udio u obnovi crkve. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
7. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…