12. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Josemaria Escriva
• U. – Sv. Ćiril Aleksandrijski, biskup i crkveni naučitelj
• S. – Sv. Irenej Lionski, biskup i mučenik
• Č. – SV. PETAR I PAVAO, apostoli
• P. – Sveti Rimski prvomučenici
• S. – Sv. Estera

Sljedeća nedjelja je TRINAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Po odredbi naših biskupa od 10.12.2003. godine milostinja posljednje nedjelje u mjesecu lipnju namijenjena je za „Petrov novčić“. Ovom kolektom svjedočimo našu povezanost i vjernost s Petrom naših dana i Katoličkom crkvom. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i priskočiti pojedinim mjesnim crkvama u pomoć pogotovu ako dođe do posebnih potreba. Primjerice, uslijed ratnih sukoba ili prirodnih nepogoda. Svoj novčani prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. U četvrtak, 29. lipnja je svetkovina sv. apostola PETRA I PAVLA. Svete mise su u 7,oo i 9,oo te večernja misa u 19,oo sati.

3. U nedjelju, 02. srpnja 2017. je u našoj župi mlada misa fra Josipa Sedlara. Veliki su to i milosni trenuci koje nam Gospodin daruje i zato je potrebno da se kao župna zajednica duhovno što bolje pripremimo za tako velik događaj. Pripremit ćemo se trodnevnicom koja će započeti u četvrtak.
Četvrtak (29.06.):19,oo sati – sveta misa, predvodit će je fra Krunoslav Kocijan, magister bogoslova
Petak (30.06.): 19,oo sati – sveta misa, predvodit će je fra Božo Saraf, franjevac iz Koprivnice
Subota (01.07.): 19,oo sati – sveta misa, predvodit će je fra Filip Đurđević, promicatelj pastorala zvanja i Područni duhovni asistent Frame.
Svakog dana trodnevnice bit će prilika za sakrament ispovijedi.
Mlada misa započinje svečanom procesijom u 09,45 sati od obiteljske kuće Buzovečka 2A. Pozivam sve da se okupimo tamo.

4. Svete mise sljedeće nedjelje su u 7,oo, 10,oo (mlada misa) i 19,oo sati.

5. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 15.07. 2017. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

6. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 26. kolovoza 2017.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.
5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.
6. Otvorena je XI. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu unutrašnjosti crkve. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.
7. Tisak: Glas Koncila, ZVONA i ostali glasnici…