PRESVETO TROJSTVO

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ivan Fakundo
• U. – Sv. ANTUN PADOVANSKI, prezbiter i crkveni naučitelj
• S. – Sv. Elizej
• Č. – TIJELOVO. PRESVETO TIJELO I KRV KRISTOVA
• P. – Sv. Aurelijan
• S. – Sv. Albert

Sljedeća nedjelja je JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Trodnevna duhovna obnova u čast sv. Antunu, zaštitniku naše župe je započela. Predvoditelj je fra Smiljan Berišić koji je na službi u Kloštar Ivaniću.
Program trodnevnice: 18,3o: Molitva krunice i ispovijed; 19,oo: Večernja misa te
procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, za roditelje, za djecu i sve naše potrebe

2. Sutra, 12. lipnja u 09,oo sati je misa za bolesne, starije i potrebne. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja. Od 08,oo – 11,oo sati župni Caritas sv. Antuna organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve.

3. U utorak, 13. lipnja 2017. na svetkovinu sv. Antuna Padovanskog svete mise su: u 7,oo i 9,oo sati. Svečana sveta misa je u 11,oo sati. Svečanu svetu misu predvodi mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački (glavna procesija s likom sv. Antuna Padovanskog ) uz župni zbor sv. Antuna Padovanskog. Poslije podne misa je u 19,oo sati.
U 17,oo sati je Blagoslov djece i ljiljana uz prigodni program. Pozivamo ostalu djecu da se pridruže kreativnim vjerskim radionicama.
U 20,oo sati ispred crkve je Kulturno-umjetnički program i druženje te nastup DIXIELAND BAND ČAKOVEC.

4. U četvrtak, 15. lipnja 2017. je blagdan TIJELOVA. Svečana Tijelovska procesija krenula bi u 10,oo sati od crkve sv. Nikole biskupa te se kretala ulicama Čakovca do naše crkve sv. Antuna Pad. gdje bi bila svečana sveta misa u 11,oo sati. Svete mise su u 7,oo; 9,oo; 11,oo i 19,oo sati.

5. U subotu, 17. lipnja 2017. je svećeničko ređenja fra Josipa Sedlara. Polazak autobusom je u 7,oo sati ujutro. Ostalo je još mjesta. Vožnja autobusom na ređenje je besplatna.

6. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 15.07. 2017. Prijave se primaju u župnom uredu. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta.

4. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 26. kolovoza 2017.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

11. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

12. Tisak: Letak o trodnevnoj duhovnoj obnovi i samom blagdanu sv. Antuna Padovanskog, Glas Koncila, nova ZVONA i ostali glasnici…