Župne obavijesti 1 nedjelja došašća


20141128_122739 (Small)Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Natalija
U. – Sv. Blanka
S. – Sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
Č. – Sv. Barbara
P. – Sv. Saba
S. – Sv. Nikola, biskup

SLJEDEĆA NEDJELJA JE DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Kroz vrijeme Došašća mise zornice su u 6 sati, svakim danom, osim nedjelje.
2. Papa Franjo je odlučio da se 2015. godina proglasi Godinom posvećenog života, koju će danas, na Prvu nedjelju Došašća, svečano otvoriti, a zatvoriti na Svijećnicu, 2. veljače 2016. godine. Na osobit način u pripremu i obilježavanju Godine posvećenog života pozvani su redovnice, redovnici i Bogu posvećeni laici u svijetu.

3. Danas, na prvu nedjelju Došašća proslavit će se Obiteljski dan Varaždinske biskupije. Središnje misno slavlje Biskupijskog obiteljskog dana biti će u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u 18 sati, a predvodit će ga varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Misnom slavlju pozvane su sve obitelji i bračni parovi.
4. Starije i bolesne osobe možete prijaviti za božićnu ispovijed i pričest u župni ured.
5. Svete mise za sljedeću, 2015. godinu možete upisati u župnom uredu.
6. Prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe, je u petak, 05. prosinca 2014. u 17,00 sati. Roditelji mogu svoju djecu prijaviti u župnom uredu. Podjela darova je za najmanju djecu i školsku do 3. razreda uključivo.
7. U trgovini Betex-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.
8. I ove godine je Adventska radionica. Djece i roditelji marljivo i s ljubavlju zamataju male gipsane figurice (male Isuseke) u slamicu sa željom da “mali Isusek” dođe preko Vas u svaki naš dom. Vaš dar od 10 kn ide za potrebe Caritasa. Sve to možete pogledati u predprostoru crkve, ispod kora. Također, pozivamo sve roditelje i djecu na sljedeću Adventsku radionicu koja će biti sljedeće subote, 6.12.2014. u 15 sati u župnoj dvorani.
9. Od ponedjeljka do blagdana Sv. Tri Kralja možete slušati duhovnu poruku na Hrvatskom radiju Čakovec svakog dana osim nedjelje u 8,10 sati.
10. Sljedeće subote navečer, u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje druge svijeće na adventskom vijencu.
11. Sljedeće nedjelje u 16 sati biti će tribina u Katoličkom domu. Predavač je prof dr. sc. Stjepan Hranjec, a tema je: Kršćanska baština u međimurskim božićnim običajima.
12. Na stoliću pokraj tiska možete uzeti Caritasove kutijice te kroz Došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.
13. Ispred crkve je Udruga za pomoć osobama s posebnim potrebama Međimurske županije. Danas Vam žele ponuditi svoje radove i prigodne božićne rukotvorine. Svojom kupnjom pomažete rad ove Udruge, na čemu Vam članovi Udruge unaprijed zahvaljuju.
14. Zahvaljujemo obiteljima koje svojim darom doprinose za potrebe naše crkve.
15. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti kalendare za narednu 2015. godinu.
16. Tisak: ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil…