Zapaljena četvrta svijeća na adventskom vijencu

4. adventska svijećaU subotu, 21. prosinca 2014. godine, u 18 sati uvečer, pred četvrtu nedjelju došašća bio je svečani obred paljenja posljednje, četvrte svijeće na adventskom vijencu.

Pridruživši se vjernicima, u subotu navečer, četvrtu svijeću na vijencu postavljenom ispred župne crkve sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu, zapalio je gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Nakon paljenja, obred se svetom misom nastavio u crkvi, a predvodio ga je župnik fra Tomislav Božiček. U obredu svijeće, fra Tomislav je rekao: “Paleći ovu četvrtu svijeću, Svijeću anđela i Svijeću pouzdanja na zadnju nedjelju došašća pred nama su nositelji Radosne vijesti. Anđeo Gabrijel navijestio je Blaženoj Djevici Mariji da je odabrana za Majku Spasitelja. To je neočekivan put kojim Bog dolazi k nama. Tako nam je, osim anđela, pred očima i Marija, Isusova i naša Majka. Nitko nije Gospodina iščekivao s većom čežnjom i nestrpljenjem, s više nježnosti i ljubavi. On je poput klice niknuo u njezinu srcu i u njezinu krilu. U njezinu je naručju našao najljepšu kolijevku. I mi se želimo tako pripremiti: u vjeri, ljubavi i u svakidašnjemu radu. Dođi brzo, Gospodine!

4. adventska svijeća