Tribina – fra Bonifacije Ivan Pavletić

Bonifacije Ivan PavletićTRIBINA 23.04.2015. u 19,30 sati, ŽUPA SV. ANTUNA PADOVANSKOG, ČAKOVEC – JUG

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec – Jug organizira tribinu „fra Bonifacije Ivan Pavletić“ koja će se održati 23.04.2015. godine s početkom u 19,30 sati u župnoj dvorani župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, Trg sv. Antuna Padovanskog 1, Čakovec. Na tribini će govoriti:

– mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački i o. Mariano Passerini, redovnik Družbe Sinovi Bezgrješne, a tribinu će moderirati Nataša Kralj, prof..

– mons. dr. Vlado Košić – biskup sisački. predsjednik Komisije “Iustitia et pax” te Vijeća za ekumenizam i dijalog. Osnivač je zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić za pomoć siromašnim studentima.

– o. Mariano Passerini – utemeljitelj zajednice redovnika Sinovi Bezgrješne u Hrvatskoj, u Kutini.

Ukratko:
Službeni početak utemeljenja zajednice redovnici Sinovi Bezgrješne je u Kutini 1. svibnja 2010., a prvi redovnici su o. Mariano Passerini i brat Franco Baggia. Područja djelovanja ove Družbe je obrazovno i socijalno. U tijeku je rad na dobivanju dopusnice za otvaranje fakulteta u Sisku i prikupljanje dokumenata za gradnju Doma za dnevnu njegu starijih osoba i s ciljem istraživanja Alzheimerove bolesti u Kutini. Redovnici Sinovi Bezgrješne mnogo truda ulažu u širenju svetosti svoga subrata Ivana Bonifacija Pavletić koji je 1.12.2014. proglašen Slugom Božjim.