ROĐENJE SV. IVANA KRSTITELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Prosper, DAN DRŽAVNOSTI
• U. – Sv. Josemaria Escriva de Belaguer
• S. – Sv. Ladislav
• Č. – Sv. Irenej Lionski, biskup i mučenik
• P. – SV. PETAR I PAVAO, apostoli
• S. – Sv. Rimski prvomučenici

Sljedeća nedjelja je 13. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Po odredbi naših biskupa od 10. 12. 2003. godine današnja milostinja – milodari posljednje nedjelje u mjesecu lipnju namijenjena je za „PETROV NOVČIĆ“. Ovom kolektom svjedočimo našu povezanost i vjernost s Petrom naših dana i Katoličkom crkvom. Riječ je o vjerničkoj solidarnosti s Papom da bi mogao obavljati redovite poslove, ali i priskočiti pojedinim mjesnim crkvama u pomoć pogotovu ako dođe do posebnih potreba. Primjerice, uslijed ratnih sukoba ili prirodnih nepogoda. Svoj novčani prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve

2. U ponedjeljak, 25. lipnja 2018. godine u 9,oo sati biti će povodom Dana državnosti sveta misa za Domovinu u župnoj crkvi Svetog Nikole biskupa u Čakovcu.

3. U četvrtak, 28. lipnja 2018. je duhovna obnova koja započinje u 16,oo sati u našoj crkvi. Tema je OPROŠTENJE. DUHOVNU OBNOVU PREDVODI VLČ. CIRIL ĆUŠ. Sveta misa je u 19,oo sati, a poslije mise euharistijsko klanjanje.

4. U petak, 29. lipnja je svetkovina sv. apostola PETRA I PAVLA. Svete mise su u 7,oo; 9,oo i 19,oo sati.

5. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 30.06. 2018. Cijena je 50,oo kn po osobi. Kod prijave se uplaćuje i uzima autobusna karta. Polazak je u 6,oo sati ujutro od crkve sv. Antuna.

6. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…