NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – USKRSNI PONEDJELJAK, Sv. Hugo
• U. – Sv. Franjo Paolski
• S. – Sv. Rikard
• Č. – Sv. Izidor Seviljski
• P. – Sv. Vinko Ferrer
• S. – Sv. Celestin I., papa

Sljedeća nedjelja je DRUGA USKRSNA ILI BIJELA NEDJELJA – NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA.

1. SVIM ŽUPLJANIMA ČESTITAMO I ŽELIMO RADOSTAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS I USKRSNE BLAGDANE.

2. Blagoslov uskrsnog jela je danas uz mise u 7,oo i 9,oo sati.

3. Danas je prva nedjelja u mjesecu travnju. Svojim molitvama i darovima sjećamo se naših odgojnih ustanova. Na izlazu iz crkve možete ostaviti dobrovoljni prilog za sjemenište. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

4. Sutra je USKRSNI PONEDJELJAK. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo, 11,oo i 19,oo sati.
Pod svetom misom u 19,oo sati proslaviti će i zahvaliti dragom Bogu za 45. godina svećeništva osmorica svećenika: p. Marijan Glamočak, p. Lucije Jagec, p. Daroslav Miklaušić, p. Petar Kinderić, p. Nikola Vukoja, p. Franjo Tomašević, p. Stanko Belobrajdić i vlč. Josip Horvat. Također ćemo se prisjetiti pokojne naše braće: fra Ninoslava Ciprića, p. Inocenta Mikića i p. Josipa Tretnjaka. Pozivamo Vas na svetu misu te da molimo za duhovna zvanja.

5. Na 2. Uskrsnu nedjelju, 8. travnja 2018. je u našoj crkvi tradicionalni USKRSNI KONCERT čakovečkih zborova. Koncert je nakon večernje svete mise u 19,oo sati.

6. U utorak, 3. travnja 2018. je TREĆI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

7. Hvala svima koji su sudjelovali u obredima Svetog Trodnevlja, a osobito našim ministrantima, liturgičarima-čitačima, Župnom zboru…

8. Otvorena je humanitarna izložba FRANCISKE PONGRAC. Izložba slika je namijenjena u humanitarnu svrhu UDRUGI ŽENA OBOLJELIH I LIJEČENIH OD RAKA – SVE ZA NJU. Izložbu možete pogledati u dvorani Župe. Izložba će biti otvorena i možete je pogledati kroz cijelo uskrsno vrijeme.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: Glas Koncila, nova ZVONA i ostali glasnici…