NEDJELJA MUKE GOSPODNJE CVJETNICA

veliki_petak[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Serapion
• U. – Sv. Benvenut
• S. – Sv. Turibije
• Č. – VELIKI ČETVRTAK
• P. – VELIKI PETAK
• S. – VELIKA SUBOTA

SLJEDEĆA NEDJELJA JE NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA.

1. Danas na Cvjetnicu je naš tradicionalni 10. Jubilarni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,00 sati na našem Trgu sv. Antuna.

2. OTVARANJE „VRATA MILOSRĐA“ je na VELIKU KORIZMENU ISPOVIJED, sutra, 21. ožujka 2016. u 9,00 i 17,30 sati.“. Poslije ispovijedi je sveta Misa. Potaknite, osobito vjernike koje se dugo nisu ispovijedali da u Godini milosrđa pristupe sakramentu pomirenja. Pozivamo, osobito sve vjeroučenike (od 4. do 8. razreda) i njihove roditelje da budu u crkvi na zajedničkoj pripravi, ispovijedi i pričesti. Iskoristimo sutrašnji dan za iskrenu uskrsnu ispovijed.

3. U utorak, 22. ožujka 2016. je DRUGI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.
4. Današnjom nedjeljom CVJETNICOM ili NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE
započinje VELIKI ili SVETI TJEDAN. To je najsvetije vrijeme u kojem se spominjemo središnjeg otajstva naše vjere i spasenja. Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota pozivaju nas da kroz liturgijske obrede vjernički proživljavamo događaje Kristove muke,
smrti i uskrsnuća. Nađimo vremena da sudjelujemo u obredima tih dana.

5. RASPORED OBREDA KROZ SVETO TRODNEVLJE:
VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE
Misa Večere Gospodnje je u 18,00 sati. Na misi je obred pranja nogu. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».
VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE
U 7,00 sati ujutro je križni put, a obredi Službe Muke Gospodnje počinju u 18,00 sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjuje se „Za pomoć Crkvi u Svetoj zemlji“.
VELIKA SUBOTA
Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. U 7,00 sati ujutro je jutarnja molitva. Božji grob je otvoren cijeli dan. USKRSNO BDJENJE U SVETOJ NOĆI započinje u 22,00 sati. Poslije obreda bdijenja je blagoslov jela.

6. Na USKRS su mise nedjeljnim rasporedom. Blagoslov jela uz mise je u 7,00 i 9,00 sati.

7. Sljedeći tjedan stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat naprijed. Večernje mise biti će u 19,00 sati. Križnog puta danas u crkvi neće biti.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

9. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, letak o „Godini Milosrđa“ u našoj župi, Glas Koncila, Vendelin i ostali glasnici.