MISIJSKA NEDJELJA I 90. SVJETSKI DAN MISIJA

Sv Simun i Juda Tadej30. NEDJELJA KROZ GODINU
MISIJSKA NEDJELJA I 90. SVJETSKI DAN MISIJA
23. listopada 2016.

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Antun Marija Claret, biskup
• U. – Sv. Krizant i Darija
• S. – Sv. Dimitrije Srijemski, mučenik
• Č. – Sv. Frumencije
• P. – SV. ŠIMUN I JUDA TADEJ, apostoli
• S. – Sv. Hermelinda
Sljedeća nedjelja je TRIDESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je MISIJSKA NEDJELJA I 90. SVJETSKI DAN MISIJA. Moliti ćemo i darovati po svojim mogućnostima za potrebe misija i misionara. Na izlazu iz crkve možete ostaviti svoj dobrovoljni prilog za misije.

2. Danas, u nedjelju, 23.10.2016. u organizaciji inicijative “40 dana za život” održati će se tribina „O posvojenju“ u 19:30 sati u Katoličkom domu u Čakovcu. O ovoj temi govorit će obitelji koje su posvojile djecu i osoba koja je bila posvojena. Dođite čuti zašto je posvojenje djeteta predivna alternativa pobačaju te o sadržaju, ciljevima i dosadašnjim plodovima inicijative.

3. U subotu, 29.10.2016. bit će Dan za naše Župno miroljubivo bdijenje kod Županijske bolnice Čakovec. Vjernici neše župe se mogu uključiti u određeno vrijeme, popis ce biti u sakristiji ili župnom uredu gdje se mogu upisati, a možete doći i u bilo koje vrijeme, od 6,oo do 18,oo sati.

4. Župni susreti za djecu svih razreda odvijaju se prema rasporedu. Raspored je postavljen na oglasnoj ploči, u listu čakovečkih župa – ZVONA i na web stranici naše župe. Župni susreti su obvezni.

5. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,20 sati, a sveta misa u 19,00 sati.

6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

7. ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA. U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći s 29. listopada na 30. listopada, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena. Sljedeće nedjelje večernja sveta misa je u 18,00 sati.

8. Tisak: nova ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…