KRŠTENJE GOSPODINOVO

krstenje_gosp[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:
P. – Sv. Teodozije
U. – Sv. Ernest
S. – Sv. Hilarije, biskup i crkveni naučitelj
Č. – Sv. Feliks
P. – Sv. Pavao pustinjak
S. – Sv. Berard i drugovi, mučenici

SLJEDEĆA NEDJELJA JE DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Današnjom nedjeljom Krštenja Gospodinova liturgijski završava Božićno vrijeme i započinje VRIJEME KROZ GODINU.

2. Zahvaljujemo na lijepom primitku prigodom Blagoslova kuća i obitelji. Ako je netko izostavljen, a želi primiti Blagoslov neka se prijavi u župnom uredu.

3. Danas, 10. siječnja 2016. godine u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga s početkom u 19.30 sati KOMORNI ZBOR IVAN FILIPOVIĆ održati će svečani Božićni koncert s kojim će zaključiti liturgijsko vrijeme Božića.
Komorni zbor Ivan Filipović jedan je od najuspješnijih a cappella zborova Hrvatske. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb…). Posebno za istaknuti je nastup zbora u New Yorku 2015. gdje je pjevao na otvorenju festivala “The Rhythms of One World” koji je organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice potpisivanja Povelje o osnivanju Ujedinjenih naroda.
Na koncertu zbor će premijerno izvesti skladbu međimurskog pučkog umjetnika Florijana Andrageca “Sto se ono dogodi” u obradi skladatelja Blaženka Juračića. Skladbom se najavljuje višegodišnji projekt koji kroz obrade suvremenih skladatelja ima za cilj ovjekovječiti međimurske tradicijske napjeve.

4. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

5. U maloj trgovini na izlazu iz crkve možete nabaviti novi župni kalendar za 2016. godinu, ostale kalendare, nabožne predmete…

6. Tisak: Glas Koncila i ostali glasnici…