2. NEDJELJA PO BOŽIĆU

3kralja[1]Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:
• P. – Bl. Anđela Folinjska
• U. – Emilijana, Miljenka
• S. – BOGOJAVLJENJE ili SV. TRI KRALJA
• Č. – Sv. Karlo Secijski
• P. – Gospa od brze pomoći
• S. – Sv. Julijan i Bazilisa

SLJEDEĆA NEDJELJA JE BLAGDAN KRŠTENJE GOSPODINOVO.

1. Sretna i blagoslovljena Nova 2016. godina.

2. Danas je prva nedjelja u mjesecu siječnju. Molimo za duhovna zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti na izlazu iz crkve.

3. U utorak, 05. siječnja 2016., uoči Sv. Tri Kralja, uz večernju misu u 18,00 sati biti će blagoslov vode.

4. U srijedu, 6. siječnja je BOGOJAVLJENJE ili SVETA TRI KRALJA. Svete mise su nedjeljnim rasporedom: u 7,00; 9,00; 11,00 i 18,00 sati.

5. Blagoslov kuća i obitelji nastavlja se prema rasporedu kako je objavlieno. Zahvaljujemo na lijepom primitku prigodom Blagoslova kuća i obitelji. Ako je netko izostavljen, a želi primiti Blagoslov neka se prijavi u župnom uredu.

6. Sljedeće nedjelje, 10. siječnja 2016. godine u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga s poćetkom u 19.30 sati KOMORNI ZBOR IVAN FILIPOVIĆ održati će svečani Božićni koncert s kojim će zaključiti liturgijsko vrijeme Božića. Komorni zbor Ivan Filipović jedan je od najuspješnijih a cappella zborova Hrvatske. Osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb…). Posebno za istaknuti je nastup zbora u New Yorku 2015. gdje je pjevao na otvorenju festivala “The Rhythms of One World” koji je organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice potpisivanja Povelje o osnivanju Ujedinjenih naroda.
Na koncertu zbor će premijerno izvesti skladbu medimurskog pučkog umjetnika Florijana Andrašeca “Što se ono dogodi” u obradi skladatelja Blaženka Juračića. Skladbom se najavljuje višegodišnji projekt koji kroz obrade suvremenih skladatelja ima za cilj ovjekovječiti medimurske tradicijske napjeve.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.

8. U maloj trgovini na izlazu iz crkve možete nabaviti novi župni kalendar za 2016. godinu, ostale kalendare, nabožne predmete…

9. Tisak: Glas Koncila i ostali glasnici…