DUHOVI. PEDESETNICA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Bonifacije, biskup i mučenik
• U. – Sv. Norbert
• S. – Sv. Robert
• Č. – Sv. Medard
• P. – Sv. Efrem Sirijski, đakon i crkv. naučitelj
• S. – Sv. Dijana, Liturgija kvatri

Sljedeća nedjelja je SVETKOVINA PRESVETO TROJSTVO.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je susret FSR-a u 17,oo sati.

3. Danas završava uskrsno vrijeme i započinje drugi dio vremena kroz godinu. Ovaj tjedan je ljetni kvatreni tjedan u kojem su vjernici pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za posvetu ljudskoga rada i za urod zemlje. Tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 10. lipnja.

4. Sutra, u ponedjeljak 05. lipnja 2017. s početkom u 20,oo sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu održati će se humanitarni koncert za udrugu Marijini obroci.
Na koncertu će nastupiti izvođači: Varaždinski komorni orkestar, Zbor mladih Varaždinske biskupije, Zbor “Via”, Katedralni zbor “Chorus angelicus”, Pjevački zbor Osnovne škole Prelog, Pjevački zbor “Josip Vrhovski” iz Nedelišća, sopranistica Margareta Klobučar, a sve pod ravnanjem mo. Anđelka Igreca.
Ulaz na koncert je slobodan.

5. Trodnevna duhovna obnova i naša duhovna priprava za blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika naše župe započinje u subotu, 10. lipnja i traje do ponedjeljka, 12. lipnja 2017. Predvoditelj je fra Smiljan Berišić, Kloštar Ivanić.
Program trodnevnice: 18,3o: Molitva krunice i ispovijed
19,oo: Večernja misa
20,oo: Procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, za roditelje, za djecu i sve naše potrebe

6. Sljedeće nedjelje, 11. lipnja 2017. u 09,oo sati je MISA ZAHVALNICA prigodom završetka školske i vjeronaučne godine za sve naše vjeroučenike, učitelje i roditelje. Potičemo roditelje i djecu da ne zaboravimo preko ljeta da je svaka nedjelja Dan Gospodnji pa nastojmo redovito sudjelovati na svetoj misi.

7. Ponedjeljak, 12. lipnja u 09,oo sati – Misa za bolesne, starije i potrebne. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja. Od 08,00 – 11,00 sati župni Caritas sv. Antuna Čakovec – Jug organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve sv. Antuna.

8. Naš brat i župljanin fra Josip Sedlar podnio je Provincijalnom ministru fra Iliji Vrdoljaku molbu za primanje svetoga reda prezbiterata. Njegovo prezbitersko ređenje biti će 17. lipnja 2017. godine u 10,oo sati u Katedrali u Zagrebu. U slučaju da postoji neka zapreka vezana uz službu u koju će biti zaređen, molili bi vjernike neka se jave u župni ured, da možemo javiti Provincijalnom ministru. Hvala svima na molitvama i trudu koji ste uložili u rast zvanja našega brata. Fra Josipa preporučamo i dalje u Vaše molitve i pozivamo Vas na njegovo ređenje. Molili bi vjernike da se jave u župni ured radi prijevoza. Autobus će biti organiziran besplatno.

9. U utorak, 06. lipnja 2017. je TRINAESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.

10. Otvorena je XI. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu unutrašnjosti crkve. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.

11. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

12. Tisak: Letak o trodnevnoj duhovnoj obnovi i samom blagdanu sv. Antuna Padovanskog, Glas Koncila, ZVONA i ostali glasnici…