Cvjetnica – nedjelja muke gospodnje

raspelo-velikaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Petar Regalat
• U. – Sv. Guido
• S. – Sv. Hugo
• Č. – VELIKI ČETVRTAK
• P. – VELIKI PETAK
• S. – VELIKA SUBOTA

SLJEDEĆA NEDJELJA JE NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA.

1. Danas, na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,00 sati na našem Trgu sv. Antuna.
2. Danas stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat naprijed. Večernje mise biti će u 19,00 sati. Križnog puta danas u crkvi neće biti.
3. Sutra, u ponedjeljak 30. ožujka 2015. je VELIKA USKRSNA ISPOVIJED od 17,30 sati. Pozivamo, osobito sve vjeroučenike (od 4. do 8. razreda) i njihove roditelje da budu u 17,30 sati u crkvi na zajedničkoj pripravi, ispovijedi i pričesti. Iskoristimo sutrašnji dan za iskrenu uskrsnu ispovijed.


4. U utorak, 31. ožujka 2015. je TREĆI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.
5. Današnjom nedjeljom CVJETNICOM ili NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE
započinje VELIKI ili SVETI TJEDAN. To je najsvetije vrijeme u kojem se spominjemo središnjeg otajstva naše vjere i spasenja. Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota pozivaju nas da kroz liturgijske obrede vjernički proživljavamo događaje Kristove muke,
smrti i uskrsnuća. Nađimo vremena da sudjelujemo u obredima tih dana.
6. RASPORED OBREDA KROZ SVETO TRODNEVLJE:
VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE
Misa Večere Gospodnje je u 19 sati. Na misi je obred pranja nogu. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».
VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE
U 7,00 sati ujutro je križni put, a obredi Službe Muke Gospodnje počinju u 19 sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjuje se „Za pomoć Crkvi u Svetoj zemlji“.
VELIKA SUBOTA
Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. U 7,00 sati ujutro je jutarnja molitva. Božji grob je otvoren cijeli dan. USKRSNO BDJENJE U SVETOJ NOĆI započinje u 22,00 sati. Poslije obreda bdijenja je blagoslov jela.
7. Na USKRS su mise nedjeljnim rasporedom. Blagoslov jela uz mise je u 7,00 i 9,00 sati.
8. HVALA onim obiteljima koje svojim obiteljskim darom sudjeluju pri obnovi i održavanju župnih objekata naše župe. Molimo i ostale obitelji da pomognu svojim obiteljskim darom.
9. Danas, na Cvjetnicu, 29. ožujka 2015. u 19.30 sati u crkvi Svetog Nikole u Čakovcu Lisztov Via Crucis izvest će Henrik Šimunković, bas-bariton uz orguljašku pratnju Maria Perestegija.
10. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila, Vendelin i ostali glasnici.