5. korizmena nedjelja – nedjelja župnog Caritasa

cvjetnicaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Turibije Mongrovejski
• U. – Sv. Katarina Švedska
• S. – Sv. NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO. BLAGOVIJEST
• Č. – Sv. Montan i Maksima
• P. – Sv. Rupert
• S. – Sv. Siksto III.

SLJEDEĆA NEDJELJA JE NEDJELJA MUKE GOSPODNJE. CVJETNICA.

1. Danas je Nedjelja župnoga Caritasa. Svoj dar za potrebe župnoga Caritasa sv. Antuna možete ostaviti na izlazu iz crkve.
2. U utorak, 24. ožujka 2015. od 10 sati pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti.
3. U utorak, 24. ožujka 2015. je DRUGI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu.


4. U srijedu, 25. ožujka 2015. godine je blagdan Navještenje Gospodinovo ili Blagovijest. Svete mise su u 7,00; 9,00 i 18,00 sati.
5. Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA. Na svim misama biti će blagoslov maslinovih grančica, palmi ili drugog zelenog granja. Na misi u 9,00 sati biti će blagoslov grančica na Trgu sv. Antuna i svečana ulazna procesija.
Na župnoj misi u 11,00 sati pjeva se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku.
6. Sljedeće nedjelje ponesite Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” koje ćemo prikazati kao znak našega odricanja kroz korizmu.
7. Sljedeće nedjelje na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,00 sati na našem Trgu sv. Antuna.
8. Sljedeće nedjelje, 29.03.2015. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat naprijed. Večernja misa biti će u 19,00 sati.
9. DRUGI NACIONALNI SUSRET HRVATSKIH KATOLIČKIH OBITELJI biti će na Trsatu u nedjelju 19.04.2015. godine. Pozivamo sve vjernike na susret na Trsat. Cijena hodočašća je 120,00 kuna. Možete se prijaviti u župnom uredu.
10. U trgovini BETEX-u uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu staviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.
11. Naša župa organira hodočašće DOČEK PAPE FRANJE U SARAJEVO I MEĐUGORJE od 05.-07. lipnja 2015. godine. Možete se prijaviti u župnom uredu.
12. Danas su ispred naše crkve članovi “Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije. Oni Vam žele prezentirati i ponuditi svoje radove i proizvode, a Vi kupnjom pomažete rad ove Udruge. Hvala Vam.
13. Molimo sve vjernike za pomoć pri obnovi i održavanju župnih objekata naše župe. Svoje priloge prema svojim mogućnostima možete dati u župnom uredu ili uzeti uplatnicu te uplatiti na župni žiro račun. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe.
14. Tisak: Nova ZVONA – naš župni list, Glas Koncila i ostali glasnici.