8. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Gabrijel od Žalosne Gospe
• U. – Sv. Roman
• S. – PEPELNICA. ČISTA SRIJEDA
• Č. – Sv. Janja Praška, djevica
• P. – Sv. Kunigunda
• S. – Sv. Kazimir

Sljedeća nedjelja je PRVA KORIZMENA NEDJELJA.

1. U srijedu, 01. ožujka 2017. je ČISTA SRIJEDA ili PEPELNICA. Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati sa obredom pepeljenja. Zapovijedani je post i nemrs. To je početak Korizme. Zakon nemrsa obvezuje sve one koji su navršili 14. godinu života, a zakon posta one koji su navršili 18. godinu života (koji su postali punoljetni), pa do započete 60. godine života.

2. Korizmeni križni put je petkom i nedjeljom u 17,3o sati, prije večernje mise.

3. U petak, 03. ožujka 2017. je Korizmena duhovna obnova za članove Zrinske garde, branitelje, konfratre, članove Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, Caritasa, Zajednice mladih, čitača, Biblijsko-liturgijske zajednice, FSR-a, Zbora i dr.
Program: 17,3o sati – križni put, u 18,oo sati – sveta misa, poslije sv. Mise je duhovni nagovor – p. Stanko.

4. Na izlazu iz crkve možete uzeti korizmene kutijice za prikupljanje dobrotvornih priloga, te kroz vrijeme korizme izdvajati za potrebe župnoga Caritasa.

5. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

6. Pod geslom „Muževi, ljubite svoje žene!“ od 01. ožujka do 09. travnja 2017. godine, održavat će se 4. po redu molitveno miroljubivo bdijenje inicijative „40 dana za život“ ispred Županijske bolnice Čakovec. Sa svojih 26 gradova Hrvatska je dio molitvene kampanje koja se u isto vrijeme održava u još 40 zemalja širom svijeta. Zahvaljujući molitvi i angažmanu sudionika “40 dana za život” dosada je od pobačaja u zadnji trenutak spašeno 12 668 života u svijetu, a u Hrvatskoj 40. Tijekom 40 dana molitelji svojom molitvom i bdijenjem ispred bolnica žele svakoj majci dati nadu i podršku te, u suradnji s udrugama Betlehem i Djetešce na sunašce, pružiti duhovnu i materijalnu pomoć trudnicama u potrebi. Prije početka ove proljetne molitvene kampanje održat će se duhovna obnova – ove nedjelje, 25. veljače, s početkom u 16,oo sati u crkvi svetog Nikole u Čakovcu. Molitveno bdijenje se održava svakog dana od 6,oo do 18,oo sati.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: Glas Koncila, Mali Koncil, ZVONA i ostali glasnici…