4. NEDJELJA KROZ GODINU – DAN ŽIVOTA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Josip Leoneški
• U. – Sv. Agata, djevica i mučenica
• S. – Sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i dr., japanski mučenici
• Č. – Sv. Koleta iz Corbie, djevica
• P. – Sv. Jeronim Emiliani
• S. – Sv. Skolastika, djevica

Sljedeća nedjelja je PETA NEDJELJA KROZ GODINU – BL. ALOJZIJE STEPINAC, SVJETSKI DAN BRAKA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas je prva nedjelja u mjesecu veljači i slavi se DAN ŽIVOTA. Crkva nas potiče da promičemo kulturu života, odnosno da poštivamo ljudski život od začeća do prirodne smrti.

3. Sutra, u ponedjeljak, 4. veljače 2019. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 18,3o sati. Pozivnice možete uzeti u sakristiji.

4. U srijedu, 6. veljače 2019. poslije večernje svete mise je susret FSR-a.

5. Slijedeće nedjelje, 10. veljače 2019. je SVJETSKI DAN BRAKA, posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Pozivamo i potičemo sve bračne parove i obitelji da dođu na svečanu svetu misu u 11,oo sati. Također, pozivamo i sve udovice/udovce da sudjeluju u proslavi Dana braka, molitvom i zahvalom za svog pokojnog bračnog druga, te čiji bračni drug ne želi sudjelovati, jer i u njihovom domu treba gorjeti „svijeća za brak“, i oni su pozvani, čak prvenstveno oni, da mole za svoj brak.

6. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

7. Tisak: Glas Koncila, Mali Koncil i ostali glasnici…