4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – Sv. Ivan Kentski
U. – BADNJAK, Adam i Eva
S. – ROĐENJE GOSPODINOVO – BOŽIĆ
Č. – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK
P. – SV. IVAN, apostol i evanđelist
S. – NEVINA DJEČICA, mučenici

Sljedeća nedjelja je SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA.

1. U utorak, 24. prosinca, na Badnju noć POLNOĆKE su:
– u 20 sati: DJEČJA POLNOĆKA. Prije polnoćke je mali Božićni koncert djece. Poslije mise je druženje na Trgu uz kuhano vino i kuhani čaj.
– u 24 sata: MISA POLNOĆKA. Pola sata prije polnoćke je Božićni koncert našega Župnog zbora.

2. U srijedu, 25. prosinca je BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Poslije podne u 17 sati je BLAGOSLOV MALENIH PRED JASLICAMA.

3. U četvrtak, 26. prosinca je blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su kao nedjeljom. Poslijepodne započinje Blagoslov obitelji.

5. Blagoslov kuća i obitelji započinje u četvrtak, 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika od 14 sati, tj. prema rasporedu kakav je objavljen u Božićnom broju župnog lista ZVONA.

6. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

7. Betlehemsko svjetlo mira došlo je u našu župu i možete ga ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. Ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da se ispred njega u svojim obiteljima pomolimo te da nam donese mir i blagostanje.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2020. godinu, čestitke, Kajkavski kalendar, knjige i dr.

10. Župni ured radi po redovnom rasporedu, ujutro od 9-10 sati i poslijepodne od 16,3o-17,3o sati.

11. Tisak: Božićna ZVONA – naš župni list (sa rasporedom blagoslova obitelji), Glas Koncila, MAK, i ostali glasnici…

12. Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine su odlučili da će se danas, 22. prosinca prikupljati pomoć za stradale od potresa u Albaniji te da svojim molitvama budemo blizu svima koji trpe. Svoj dar za pomoć Albaniji možete ostaviti pri izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.