29. NEDJELJA KROZ GODINU – MISIJSKA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Uršula
• U. – Sv. Ivan Pavao II., papa
• S. – Sv. Ivan Kapistranski, prezbiter
• Č. – Sv. Antun Marija Claret, biskup
• P. – Sv. Krizant i Darija
• S. – Sv. Dimitrije Srijemski, mučenik

Sljedeća nedjelja je 30. NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je MISIJSKA NEDJELJA I SVJETSKI DAN MISIJA. Moliti ćemo i darovati po svojim mogućnostima za potrebe misija i misionara. Na izlazu iz crkve možete ostaviti svoj dobrovoljni prilog za misije.

2. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih
(10 KN) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“, a pri tom pomažete Caritasovoj pučkoj kuhinji, potrebama invalidne djece, Caritasovoj ljekarni, invalidnim osobama o kojima se skrbi Caritas. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini.

3. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U PADOVU je od 09.-10.11.2019. (subota i nedjelja). Popunjen je prvi autobus. Možete se javiti za drugi. Prijave se primaju u župnom uredu. Akontacija je 400,00 KN.

4. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,2o sati, a sveta misa u 19,oo sati.

5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…

7. ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA. U Hrvatskoj, kao i u većini europskih zemalja, posljednjeg vikenda u listopadu, u noći s 26. listopada na 27. listopada, satovi se pomiču jedan sat unatrag i time počinje zimsko računanje vremena. Sljedeće nedjelje večernja sveta misa je u 18,oo sati.

8. Danas u 19.30 sati u Katoličkom domu pozivamo vas na tribinu hit knjige “NEPLANIRANO” koja sadrži životnu ispovijest ravnateljice klinike za pobačaje koja je postala gorljiva zagovornica prava na život nerođenih. Također će biti svjedočanstva obitelji Andročec i Kardum na temu jesenske kampanje “Za dijete više”.