3. Uskrsna nedjelja

MarkoSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Teotim
• U. – Sv. Anzelmo Kanterberijski
• S. – Sv. Leonida
• Č. – Sv. Juraj, mučenik
• P. – Sv. Fidel Sigmaringenski, prezbiter i mučenik
• S. – SV. MARKO EVANĐELIST

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA.
1. U četvrtak, 23. travnja 2015. u 19,30 sati u župnoj dvorani je tribina o fra Bonifaciju Ivanu Pavletiću u sklopu Godine posvećenog života. Gosti su mons. Vlado Košić, biskup sisački i o. Mariano Passerini, redovnik Družbe Sinovi Bezgrješne.
Područja djelovanja ove Družbe je obrazovno i socijalno. U tijeku je rad na dobivanju dopusnice za otvaranje fakulteta u Sisku i prikupljanje dokumenata za gradnju Doma za dnevnu njegu starijih osoba i s ciljem istraživanja Alzheimerove bolesti u Kutini. Redovnici Sinovi Bezgrješne mnogo truda ulažu u širenju svetosti svoga subrata, Ivana Bonifacija Pavletić koji je 1.12.2014. proglašen Slugom Božjim. Sisačka biskupija je osnivač zaklade fra Bonifacije Ivan Pavletić za pomoć siromašnim studentima.

2. U petak, 24. travnja 2015. je GODIŠNJE KLEČANJE U NAŠOJ ŽUPI. U 7,00 sati je sveta misa i klanjanje pred Presvetim. Presveto se izlaže od 7,30 sati i izloženo je do 12 sati. Poslije podne Presveto se izlaže u 16 sati do večernje mise u 19 sati. Svečanu svetu misu u 19,00 sati predvodi fra Goran Malenica, franjevac iz Varaždina.

3. U subotu, 25. travnja 2015. u 10,00 sati u crkvi sv. Nikole, biskupa u Čakovcu je sveta misa u povodu proslave spomendana Zrinskih i Frankopana i Dana međimurske županije. Svetu misu predvodi mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

4. U subotu 25.04.2015. u 20,00 sati u našoj crkvi je Barokni spektakl u Čakovcu. Nastupaju Hrvatski barokni ansambl i Vokalni ansambl Antiphonos.

5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Tisak: G. Koncila, Nova ZVONA, MAK, Doktrinalna nota – o nekim pitanjima vezanim uz sudjelovanje katolika u političkom životu, odobreno od pape Ivana Pavla II. i ostali glasnici…