3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – NEDJELJA CARITASA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Gracijan
• U. – Bl. Urban V., papa
• S. – Sv. Eugen i Makarije
• Č. – Sv. Petar Kanizije
• P. – Sv. Franciska Cabrini
• S. – Sv. Ivan Kentski

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA NEDJELJA DOŠAŠĆA .

1. Danas je Nedjelja Caritasa. Skupljaju se prilozi za potrebne i siromašne.To je prigoda da svojim milodarima pomognemo u svojim mogućnostima naš župni, biskupijski i nacionalni Caritas i pokažemo zajedništvo s našim obiteljima koje trpe razne oskudice. Naš župni Caritas danas ima akciju prodaje kolača, kako bi se prikupila sredstva za pomoć najpotrebenijima naše župe. Možete pogledati i kupiti na izlazu iz crkve.

2. Sutra, u ponedjeljak, 18. prosinca 2017. godine je naša Župna božićna ispovijed. Ispovijed počinje u 9,oo sati ujutro, te je sveta misa. Poslijepodne ispovijed počinje u 17,3o sati.

3. U trgovini METSS se uz blagajnu nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda.

4. I ove godine dolazi Betlehemsko svjetlo mira u našu župu. Na večernjim misama, kao i poslije misa zornica, vjernici će Betlehemsko svjetlo moći ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. U danima uoči Božića ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da donese mir i blagostanje.

6. Sljedeće nedjelje donesite Caritasove kutijice i u procesiji kada je PRINOS DAROVA staviti ćemo svoje kutijice ispred oltara kao žrtvu i odricanje tijekom Došašća.

7. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 24. prosinca 2017., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje ČETVRTE svijeće na adventskom vijencu. Tom prigodom će poslije mise nastupiti Mješoviti zbor sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug.

8. U nedjelju, 24. prosinca svete mise su u 7,oo; 9,oo i 11,oo sati. Mise u 18,oo sati nema.
Na Badnju noć POLNOĆKE su:
– u 20,oo sati: DJEČJA POLNOĆKA. Prije polnoćke je mali Božićni koncert djece.
– u 24,oo sata: MISA POLNOĆKA. Pola sata prije polnoćke je Božićni koncert našega Župnog zbora.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.
10. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2018. godinu, čestitke, Hrvatski kajkavski kolendar itd…
11. Tisak: nova ZVONA – naš župni list (s rasporedom Blagoslova obitelji i kuća), Glas Koncila, Mali Koncil…