10. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Barnaba, apostol
• U. – Sv. Ivan Fakundo
• S. – SV. ANTUN PADOVANSKI – proštenje
• Č. – Sv. Elizej
• P. – Sv. Vid
• S. – Sv. Aurelijan

Sljedeća nedjelja je JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Trodnevna duhovna obnova za blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika naše župe započinje večeras, u nedjelju, 10. lipnja i traje do utorka, 12. lipnja 2018. Predvoditelj je fra Ivica Miklenić, gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Ivana Krstitelja iz Varaždina.
Program trodnevnice: 18,3o: Molitva krunice i ispovijed
19,oo: Večernja misa
20,oo: Procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, roditelje, djecu i sve naše potrebe

2. Večeras, u nedjelju, 10. lipnja 2018. u 20,oo sati biti će otvorenje izložbe poštanskih maraka pod nazivom “SV. FRANJO ASIŠKI I EKOLOGIJA”. Voditelj je fra Vatroslav Frkin, provincijski arhivar i knjižničar Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

3. Sutra, u PONEDJELJAK, 11. lipnja 2018. bit će predstavljanje knjige “KOMUNISTIČKI PROGON I MUČENIŠTVO BLAŽENOGA ALOJZIJA STEPINCA”, postulatora kauze i autora mons. dr. sc. Juraja Batelje s početkom u 20,oo sati. Mons. Batelja će tom prigodom predvoditi misno slavlje u 19,oo sati – drugi dan trodnevnice.

4. U utorak, 12. LIPNJA U 09,OO SATI JE MISA ZA BOLESNE, starije i potrebne. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja. Od 08,3o – 11,3o sati župni Caritas sv. Antuna organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve.

5. U utorak, 12. lipnja 2018. je TRINAESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom. U 19,oo sati je sveta misa sa OBREDOM PREMINUĆA SV. ANTUNA PADOVANSKOG. Umjesto paljenje svijeća ispred kipa sv. Antuna darivati ćemo po svojim mogućnostima u košaricu – KRUH SV. ANTUNA. Radi se o kruhu (milodarima) koji se u ime i pod pokroviteljstvom sv. Antuna dijeli siromasima, tj. u karitativne svrhe.

6. U SRIJEDU, 13. LIPNJA 2018. NA PROŠTENJE SV. ANTUNA PADOVANSKOG svete mise su: u 7,oo, 9,oo, 11,oo i 19,oo sati. Svečana sveta misa je u 11,oo sati, a predvodi je fra Ivica Miklenić, gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Ivana Krstitelja iz Varaždina – (procesija s kipom sv. Antuna Padovanskog ulicama Čakovca).
U 17,oo sati je Blagoslov djece i ljiljana uz prigodni program. Pozivamo ostalu djecu da se pridruže kreativnim dječjim vjerskim radionicama.
U 20,oo sati ispred crkve je Kulturno-umjetnički program i druženje te nastup DIXIELAND BAND ČAKOVEC.

7. ŽUPNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU je u subotu, 30.06. 2018. Cijena je 50,oo kn po osobi. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. Tisak: Letak o trodnevnoj duhovnoj obnovi i samom blagdanu sv. Antuna Padovanskog, ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…