26. nedjelja kroz godinu

godina posvećenog životaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Vjenceslav, mučenik
• U. – Sv. MIHAEL, GABRIJEL I RAFAEL, arkanđeli
• S. – Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj
• Č. – Sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkv. naučiteljica
• P. – Sveti Anđeli Čuvari
• S. – Preminuće sv. našeg oca Franje

Sljedeća nedjelja je svetkovina SVETI NAŠ OTAC FRANJO – DVADESET I SEDMA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Danas ćemo prikupljati novčanu pomoć ZA IZBJEGLICE NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.
U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun naše župe s naznakom „Pomoć za izbjeglice“. Uplatnice su na kraju crkve. Novac ćemo predati Caritasu Varaždinske biskupije. Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava osigurat će se za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć.

2. Sutra, u ponedjeljak, 28.09. 2015. u 19,30 sati u župnoj dvorani održati će se predavanje u povodu Godine posvećenoga života. Predavanje će održati dr. sc. fra Anto Barišić, OFMCap pod temom „Iz uspomena pape emeritusa Benedikta XVI na redovnika, teologa, suradnika i prijatelja Tomislava Janka Šagi-Bunića“.

3. Od četvrtka, 1. listopada počinju listopadske pobožnosti. Krunica se moli u 18,30 sati, a zatim slijedi sveta misa u 19,00 sati.

4. Od 1. – 3. listopada (četvrtka do subote) je trodnevnica prema svetkovini SVETOG NAŠEG OCA FRANJE. Franjevačka krunica je u 18,20 sati, a u 19,00 sati je sveta misa. U subotu navečer za vrijeme svete mise biti će Obred preminuća serafskog oca Franje.

5. Sljedeće nedjelje je skupština FSR-a u 17,00 sati.

6. Pozivamo vjernike; odrasle, djecu i mlade da se uključe u jednu od zajednica župe. VJERSKA IGRAONICA, MINISTRANTI, DJEČJI ZBOR, ZAJEDNICA MLADIH, ŽUPNI ZBOR, BIBLIJSKO – LITURGIJSKA ZAJEDNICA, FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED, CARITAS.

7. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Naša nova domena web stranice je: zupa-cakovec-jug.com. Zahvaljujem svima koji surađuju na ažuriranju naše župne web stranice i facebooka.

9. Tisak: ZVONA- naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil…