25. nedjelja kroz godinu

caritasSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Matej, apostol i evanđelist
• U. – Sv. Mauricije
• S. – Sv. Pio iz Pietrelcine, prezbiter
• Č. – Sv. Pacifik
• P. – Sv. Kleofa
• S. – Sv. Kuzma i Damjan

Sljedeća nedjelja je DVADESET I ŠESTA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Sljedeće nedjelje, 27.09. 2015. prikupljati ćemo novčanu pomoć ZA IZBJEGLICE NA PODRUČJU REPUBLIKE HRVATSKE. U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun naše župe s naznakom „Pomoć za izbjeglice“. Uplatnice su na kraju crkve.
Novac ćemo predati Caritasu Varaždinske biskupije. Uz pomoć prikupljenih novčanih sredstava osigurat će se za izbjeglice hranu, vodu, higijenske potrepštine te setove za prvu pomoć.

2. Sljedeći ponedjeljak, 28.09. 2015. u 19,30 sati u župnoj dvorani održati će se predavanje u povodu Godine posvećenoga života. Predavanje će održati dr. sc. fra Anto Barišić, OFMCap pod temom „Iz uspomena pape emeritusa Benedikta XVI na redovnika, teologa, suradnika i prijatelja Tomislava Janka Šagi-Bunića“.

3. U nedjelju 27. rujna u Župi sv. Nikole, biskupa Čakovec proslaviti će se 80. obljetnica Euharistijskog kongresa kojem je 1935. godine u Čakovcu predsjedao zagrebački nadbiskup dr. Alojzije Stepinac. Povodom toga možete razgledati izložbu pod naslovom: “Moja je savjest čista!“ u hodniku uz crkvu.

4. REDOVITI SUSRETI U TJEDNU:
MINISTRANTI imaju susret subotom u 9,00 sati.
MLADI imaju susret petkom u 20,00 sati.
ŽUPNI ZBOR ima probe pjevanja petkom u 19,30 sati.
DJEČJI ZBOR ima probe pjevanja subotom u 10,00 sati.
VJERSKA IGRAONICA za djecu od 3. godine, uključujući 1. i 2. razred Osnovne škole je srijedom za vrijeme večernje mise.
BIBLIJSKO – LITURGIJSKA ZAJEDNICA je utorkom nakon večernje mise.
KATEKUMENAT – uvođenje odraslih u kršćanstvo – Tečaj za primanje sakramenata: KRŠTENJA, ISPOVIJEDI, PRVE PRIČESTI i KRIZME. Prijaviti se možete do kraja listopada u župnom uredu.

5. Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Ovih dana započeti će radovi na sanaciji limarije krovišta, pregled i zamjena oštećenih crjepova, te izrada prijedloga rješenja za sprečavanje daljnjeg prokišnjavanja i sprečavanje vlaženja zidova i fasade. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Tisak: ZVONA– naš župni list, Glas Koncila, Mali Koncil…