1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi: 

• P. –  Sv. Barbara
• U. – Sv. Saba, Kristina
• S. – Sv. Nikola, biskup
• Č. – Sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
• P. – BEZGREŠNO ZAČEĆE BL. DJ. MARIJE 
• S. – Sv. Petar Fourier

Sljedeća nedjelja je DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu prosincu. Molimo za svećenička i redovnička zvanja. Svoj dar za sjemenište možete ostaviti pri izlazu iz crkve.

2. Udruga slijepih Međimurske županije organizira koncert „Glazba koja osvaja“, koji će se održati danas s početkom u 16,oo sati u Katoličkom domu. Cijena ulaznice iznosi 30,oo kuna.

3. Kroz vrijeme došašća mise zornice su u 6,oo sati, svakim danom, osim nedjelje. Sljedeće subote, 9. prosinca 2017., uvečer u 18,oo sati je pred našom crkvom paljenje DRUGE svijeće na adventskom vijencu. Tom prigodom će poslije mise nastupiti Župni zbor sv. Jelene Križarice iz Šenkovca.

4. U utorak, 5. prosinca 2017. u 17,oo sati je prigodni program i susret djece sa svetim Nikolom uz prigodno darivanje za najmlađe.

5. U petak, 8. prosinca je svetkovina BEZGREŠNOG ZAČEĆA BL. DJ. MARIJE. Svete mise su u: 6,oo; 9,oo i 18,oo sati.

6. U srijedu, 13. prosinca od 9,oo – 12,oo sati je pohod bolesnih i starijih osoba. Molimo ukućane da prijave bolesnike i starije osobe koji ne mogu doći u crkvu da ih posjetimo te da se za Božić ispovijede i pričeste.

7. Kao župna zajednica i ovoga Božića želimo pomoći onim najpotrebnijima. Hranu, prehrambene proizvode, kućne i ostale potrepštine možete donijeti u radno vrijeme župnog ureda koje će se za Božić podijeliti siromašnijim članovima naše župske zajednice. U trgovini METSS se uz blagajnu nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi.

8. Na stoliću pokraj tiska možete uzeti Caritasove kutijice te kroz došašće prikupljati svoje obiteljske priloge za potrebe župnog Caritasa.

9. Župni Caritas poziva sve osamdesetgodišnjake, osobe koje su rođene 1937. godine, ali i sve starije osobe, kao i one koji su bili prošle godine, na svetu misu na Nedjelju Caritasa 17. prosinca 2017. godine u 11,oo sati. Na svetoj misi ćemo svi zajedno zahvaliti dragom Bogu na njihovim lijepim godinama.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…