18. NEDJELJA KROZ GODINU i DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – PREOBRAŽENJE GOSPODNJE
U. – Sv. Kajetan, prezbiter
S. – SV. DOMINIK, prezbiter
Č. – SV. TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA (Edith Stein), djevica i mučenica
P. – SV. LOVRO, đakon i mučenik
S. – SV. KLARA ASIŠKA, djevica

Sljedeća nedjelja je DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve. Hvala Vam na Vašoj dobroti.

2. Danas, 5. kolovoza 2018. godine je DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA. Hrvatska slavi spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja prije 23 godine. oslobodila grad Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija. Zahvaljujemo i molimo za našu Domovinu Hrvatsku.

3. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta. Polazak je u 04,00 sata s parkirališta uz crkvu. Sve ostale informacije hodočasnici će dobiti u autobusu.

4. Definitorij Hrvatske franjevačke Provincije sv. Ćirila i Metoda odlučio je da se prihvaćaju molbe naših župljana: sjemeništarca i postulanta Petra Perčića za novicijat i fra Davida Sedlara za doživotne zavjete. Obred oblačenja novaka bit će u petak 24. kolovoza 2018. godine u 20,oo sati na Trsatu, a slavlje svečanih zavjeta bit će u subotu 1. rujna 2018. godine u 9,30 sati u crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Zagrebu na Sigetu. Petra i Davida preporučamo u Vaše molitve.

5. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

6. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…