17. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Petar Krizolog, biskup i crkveni naučitelj
• U. – Sv. Ignacije Lojolski, prezbiter
• S. – Sv. Alfonz Marija de Liguori, biskup i crkveni naučitelj
• Č. – BL. DJ. MARIJA ANĐEOSKA – PORCIJUNKULA
• P. – Bl. Augustin Kažotić, biskup
• S. – Sv. Ivan Marija Vianney, prezbiter

Sljedeća nedjelja je OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU

1. U četvrtak, 2. kolovoza 2018. je blagdan Gospe od Anđela ili Porcijunkula. Svete mise su: u 7,oo i u 19,oo sati u našoj crkvi. Na blagdan Gospe od Anđela može se zadobiti potpuni oprost, tzv. „porciunkulski“, u svim franjevačkim crkvama i oratorijima te u svim bazilikama, svetištima i župnim crkvama. Da bi se zadobio taj oprost potrebno je pohoditi crkvu i u njoj izmoliti „Oče naš“ i „Vjerovanje“, pristupiti sakramentu ispovijedi, ako je potrebno, pričestiti se te moliti na nakanu Svetoga Oca. Oprost se može zadobiti samo jedanput. Pohod crkvi može se obaviti od podneva prethodnoga dana do ponoći.
U crkvi sv. Nikole biskupa svečana procesija je u 9,3o sati, a u 10,oo sati svečana misa koju predvodi mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski.

2. U nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine je DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA. Hrvatska slavi spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. godine Hrvatska vojska je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja prije 23 godine. oslobodila grad Knin i najveći dio zaposjednutoga hrvatskog teritorija.

3. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 25. kolovoza 2018.
Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta.

4. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

5. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila, listić o programu blagdan Gospe od Anđela i ostali glasnici…