11. NEDJELJA KROZ GODINU

sv antunSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. ANTUN PADOVANSKI
• U. – Sv. Elizej
• S. – Sv. Vid
• Č. – Sv. Aurelijan
• P. – Sv. Albert
• S. – Sv. Gervazije i Protazije

Sljedeća nedjelja je DVANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

NA ŽUPNI BLAGDAN SV. ANTUNA PADOVANSKOG 13.06. 2016. NAŠA ŽUPNA CRKVA SV. ANTUNA PADOVANSKOG PO ODOBRENJU MONS. JOSIPA MRZLJAKA, BISKUPA VARAŽDINSKOG BITI ĆE MJESTO DOBIVANJA JUBILEJSKOG OPROSTA CIJELI DAN.

1. Sutra na svetkovinu sv. Antuna Padovanskog svete mise su: u 7,00, 9,00 sati. Svečana sveta misa je u 11,00 sati. Svečanu svetu misu predvodi fra Bernardin Plantek s Trsata – Rijeka uz Župni zbor sv. Antuna Padovanskog.
Svetu misu direktno će prenositi SRCE TV.
 Poslije podne sveta misa je u 19,00 sati.
 U 17, 00 sati je Blagoslov djece i ljiljana. Uz prigodni program, recitacije i pjesme, djece naše vjerske igraonice “Isusove ovčice“ s vjeroučiteljicom Helgom Novak .
 U 20,00 sati ispred crkve je Kulturno-umjetnički program i druženje te nastup DIXIELAND BAND ČAKOVEC.

2. U našoj suvenirnici možete nabaviti razne nabožne predmete sa motivom sv. Antuna Padovanskog, naše crkve, i ostalo …
Slavimo našeg nebeskog zaštitnika sv. Antuna Padovanskog i zaštitnika naše župe.Vašim obiteljima i dragim gostima želimo radostan blagdan našeg nebeskog zaštitnika. Sv. Antune, moli za nas!


KAKO DOBITI POTPUNI OPROST U GODINI MILOSRĐA?
Osim Svetih vrata, tradicionalna su jubilejska obilježja hodočašća i oprost. Potpuni oprost vremenite kazne za grijehe može se odnositi na vlastite grijehe, ali i na duše pokojnih. Da bi se primio oprost, Crkva upozorava da je potrebno:
• ispovijediti se
• pričestiti se
• izmoliti molitve na nakanu Svetoga Oca prigodom hodočašća u jubilejsku crkvu
To mogu biti molitve: Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo (ili drugi marijanski zazivi), Slava Ocu. Oni vjernici koji zbog bolesti ili nekih drugih ozbiljnih razloga ne mogu izaći iz kuće mogu primiti potpuni oprost, ako – sjedinjeni u duhu i u mislima s vjernicima na dotičnim mjestima, naročito onda kada se putem sredstava društvenoga komuniciranja prenose liturgijska slavlja iz neke jubilejske crkve – izmole Oče naš, Vjerovanje ili neku drugu molitvu, prikazujući svoje trpljenje i teškoće na nakane koje su za Crkvu posebno važne u Svetoj godini milosrđa.
Jubilejski oprosta može se dobiti i uz bolesničku postelju, ali u Župnom danu Godine Jubileja.
RADOVI NA CRKVI
Započeli smo radove na fasadi crkve. Potičemo stoga sve vjernike – dobročinitelje da se uključe i pomognu, prema svojim mogućnostima.
Svi koji žele i imaju mogućnosti donirati novčana sredstva za našu župu, mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun; uplatnice su na stoliću za tisak. HVALA SVIMA KOJI POMAŽU!
Prošle godine imali smo desetu aukciju darovanih slika i time smo prikupili jedan dio novčanih sredstava. Ostalo je dosta slika. Slikama smo smanjili cijene. Možete kupiti sliku i time dati udio u obnovi crkve. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani.
HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…