10. NEDJELJA KROZ GODINU

sv antunSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Norbert
• U. – Sv. Robert
• S. – Sv. Medard
• Č. – Sv. Efrem Sirijski
• P. – Sv. Dijana
• S. – Sv. Barnaba, apostol

Sljedeća nedjelja je JEDANAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je susret FSR-a u 17,00 sati.

3. U ponedjeljak, 06. lipnja 2016. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 19,30 sati. Molili bi župne vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

4. U utorak, 07. lipnja 2016. je TRINAESTI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe.

5. Trodnevna duhovna obnova i naša duhovna priprava za blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika naše župe započinje u petak, 10. lipnja i traje do nedjelje, 12. lipnja 2016. Predvoditelj je fra Bernardin Plantek, Trsat-Rijeka.


Program trodnevnice: 18,30: Molitva krunice i ispovijed
19,00: Večernja misa
20,00: Procesija do kipa sv. Antuna i molitva za bolesne, za roditelje, za djecu i sve naše potrebe
Liturgijsko pjevanje predvode:
Petak: Ženski zbor sv. Nikole, biskupa – Čakovec
Subota: Mješoviti zbor sv. Nikole, biskupa – Čakovec
Nedjelja: Župni zbor sv. Antuna Padovanskog

6. Subota, 11. lipnja u 09,00 sati – Misa za bolesne, starije i potrebne. Na misi će se podijeliti sakramenat bolesničkog pomazanja. Od 08,00 – 11,00 sati župni Caritas sv. Antuna Čakovec – Jug organizira mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi ispred crkve sv. Antuna.

7. Sljedeće nedjelje, 12. lipnja 2016. u 9,00 sati je MISA ZAHVALNICA prigodom završetka školske i vjeronaučne godine za sve naše vjeroučenike, učitelje i roditelje. Potičemo roditelje i djecu da ne zaboravimo preko ljeta da je svaka nedjelja Dan Gospodnji pa nastojmo redovito sudjelovati na svetoj misi.

8. Sljedeće nedjelje, 12. lipnja 2016. misno slavlje iz naše župe u 11,00 sati prenositi će HRVATSKI RADIO HRT na PRVOM PROGRAMU. Župu i zajednice predstaviti će se u reportaži od 10 sati i 50 minuta.
BLAGDAN SV. ANTUNA PADOVANSKOG
Ponedjeljak, 13. lipnja 2016.
7,00: Jutarnja misa
9,00: Dječja misa
11,00: ŽUPNA PROŠTENJARSKA MISA – uz Župni zbor sv. Antuna Padovanskog
17,00: Blagoslov djece i ljiljana
19,00: Večernja misa
20,00 sati: DIXIELAND BAND ČAKOVEC
Kulturno-umjetnički program i druženje ispred crkve

RADOVI NA CRKVI
Započeli smo radove na fasadi crkve. Potičemo stoga sve vjernike – dobročinitelje da se uključe i pomognu, prema svojim mogućnostima.
Svi koji žele i imaju mogućnosti donirati novčana sredstva za našu župu, mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun; uplatnice su na stoliću za tisak. HVALA SVIMA KOJI POMAŽU!
Prošle godine imali smo desetu aukciju darovanih slika i time smo prikupili jedan dio novčanih sredstava. Ostalo je dosta slika. Slikama smo smanjili cijene. Možete kupiti sliku i time dati udio u obnovi crkve. Slike možete pogledati u našoj vjeronaučnoj dvorani.
HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

Tisak: Letak o trodnevnoj duhovnoj obnovi i samom blagdanu sv. Antuna Padovanskog, ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…