PREOBRAŽENJE GOSPODNJE – 18. NEDJELJA KROZ GODINU

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi: 
• P. –  Sv. Kajetan, prezbiter
• U. – SV. DOMINIK, prezbiter
• S. –  SV. TEREZIJA BENEDIKTA OD KRIŽA – Edith Stein, djevica i mučenica
• Č. – SV. LOVRO, đakon i mučenik
• P. – SV. KLARA ASIŠKA, djevica
• S. – Sv. Ivana Franciska de Chantal, redovnica

Sljedeća nedjelja je DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja  i darujemo za sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. RADOVI  NA CRKVI – Započeli smo radove u unutrašnjosti crkve. Pozivamo sve vjernike župe da se uključe i pomognu, prema svojim mogućnostima. Svi koji žele i imaju mogućnosti donirati novčana sredstva za našu župu, mogu to učiniti u župnom uredu ili uplatom na žiro račun; uplatnice su na stoliću za tisak. HVALA SVIMA KOJI POMAŽU! 

3. Naša Župa organizira hodočašće od 29. rujna – 01. listopada 2017. godine u Bosnu i Hercegovinu moleći moćni zagovor hrvatskih blaženika na njihovim svetim mjestima, PUTEVIMA BL. IVANA MERZA I BL. DRINSKIH MUČENICA. Hodočašće započinjemo u Banja Luki, mjestu rođenja i krštenja bl. Ivana Merza gdje je proveo veći dio svoga života te proglašen blaženim. Razgledati ćemo Sarajevo te krenuti putem bl. Drinskih mučenica, posjetiti Pale, te grad Goražde na obali rijeke Drine gdje su sestre mučenički posvjedočile svoju vjeru. Hodočašće ćemo završiti u Međugorju. Ovim hodočašćem želimo ohrabriti Hrvate svojim prisustvom u Bosni i Hercegovini, te im pružiti nadu i vjeru da ih nismo zaboravili. Cijena aranžmana je 1.050,oo kuna. Prijave se primaju u župi sv. Antuna, do 01. rujna. Program hodočašća možete uzeti na stoliću za tisak.

4. HODOČAŠĆE MAJCI MILOSTI NA TRSAT je u subotu, 26. kolovoza 2017. Cijena po osobi je 120,oo kn. Kod prijave se uplaćuje i preuzima autobusna karta. Polazak je u 04,00 sata s parkirališta uz crkvu. Sve ostale informacije hodočasnici će dobiti u autobusu.

5. Tisak: Glas Koncila, ZVONA i ostali glasnici…