NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Mihael de Sanctis
• U. – Sv. Stanislav
• S. – Sv. Julije I., papa
• Č. – VELIKI ČETVRTAK
• P. – VELIKI PETAK
• S. – VELIKA SUBOTA

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODINOVA.

1. Danas, na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,oo sati na našem Trgu sv. Antuna. Tada ćemo blagosloviti i obnovljeni pil na Buzovcu kod Trnave. Križnog puta u crkvi navečer nema.

2. Sutra, na VELIKI PONEDJELJAK, 10. travnja 2017. u 9,oo i 18,3o sati. je Župna uskrsna ispovijed. Poslije svake ispovijedi je sveta Misa. Potaknite, osobito vjernike koje se dugo nisu ispovijedali da pristupe sakramentu pomirenja. Pozivamo, osobito sve vjeroučenike (od 4. do 8. razreda) i njihove roditelje da budu u crkvi na zajedničkoj pripravi, ispovijedi i pričesti. Iskoristimo sutrašnji dan za iskrenu uskrsnu ispovijed.

3. U utorak, 11. travnja 2017. je PETI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo i zagovorimo se sv. Antunu

4. Današnjom nedjeljom CVJETNICOM ili NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE
započinje VELIKI ili SVETI TJEDAN. To je najsvetije vrijeme u kojem se spominjemo središnjeg otajstva naše vjere i spasenja. Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota pozivaju nas da kroz liturgijske obrede vjernički proživljavamo događaje Kristove muke,
smrti i uskrsnuća. Nađimo vremena da sudjelujemo u obredima tih dana.

5. RASPORED OBREDA KROZ SVETO TRODNEVLJE:

VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE
Misa Večere Gospodnje je u 19,oo sati. Na misi je obred pranja nogu. Nakon mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».

VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE
U 7,oo sati ujutro je križni put, a obredi Službe Muke Gospodnje počinju u 19,oo sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjuje se „Za pomoć Crkvi u Svetoj zemlji“.

VELIKA SUBOTA
Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i postu razmišlja o njegovoj muci, smrti i silasku u podzemlje. U 7,oo sati ujutro je jutarnja molitva. Božji grob je otvoren cijeli dan. USKRSNO BDJENJE U SVETOJ NOĆI započinje u 22,oo sati.
Ponesite sa sobom svijeće. Poslije obreda bdijenja je blagoslov jela.

6. Na USKRS su mise nedjeljnim rasporedom; 7,oo, 9,oo, 11,oo i 19, oo sati. Blagoslov jela uz mise je u 7,oo i 9,oo sati.

7. Otvorena je XI. DOBROTVORNA IZLOŽBA DAROVANIH SLIKA. Kupnjom slika uključujete se u obnovu unutrašnjosti crkve. Slike možete pogledati i kupiti u dvorani župe.

8. Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” možete ostaviti ispred oltara i prikazati kao znak Vašega odricanja kroz korizmu.

9. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

10. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

11. Uz dopuštenje hrvatskih biskupa inicijativa „Prolife.hr“ pokrenulo je akciju pod imenom
„Imam pravo živjeti“ kojom će se prikupljati potpisi s ciljem da se donese pravedan zakon za nerođene i pomoć trudnicama u potrebi. Peticiju možete potpisati na izlazu iz crkve.

12. Tisak: Glas Koncila, nova ZVONA i ostali glasnici…