BOŽIĆ 2016.

Sveta Obitelj1. Draga braćo i sestre, svima ljudima, malima i velikima, čestitamo Radosnu vijest Božića. Neka Bog blagoslovnom rukom dodirne sve vas, drage obitelji; svojom predanošću neka veseli i u ljubavi ujedinjuje vas, roditelji; svojim žarom neka privlači vas, djeco; svojom riječju i primjerom neka nadahnjuje vas, mladi; svojom žrtvom neka donese utjehu vama, bolesnici; svojom prisutnošću neka vrati sigurnost vama, osamljeni; svojim osmijehom neka pohodi i razvedri vas, razočarani i tužni; svojim korakom neka učvrsti vaše korake, tražitelji nade; svojim pogledom neka otvori nove obzore, vama tražitelji istine; a sve nas neka čuva u pouzdanju i blizini svoje Majke, blažene što povjerova. Hrvatski je Božić, bez obzira kako bilo teško, uvijek bio radostan događaj jer su ga slavili kršćani ispunjeni vjerom. Takav vam Božić želimo – čestit, vjernički. A s takvim Božićem svaka je godina nova. Započnimo je u toj novosti. Svima čestiti Božić žele fra Stanko i fra Tomislav.

2. Poslije podne u 17,oo sati je BLAGOSLOV MALENIH PRED JASLICAMA.

3. Sutra, u ponedjeljak, 26. prosinca je blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su kao nedjeljom. Poslijepodne započinje Blagoslov obitelji.

4. Blagoslov kuća i obitelji započinje u ponedjeljak, 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika od 15,00 sati, tj. prema rasporedu kakav je objavljen u Božićnom broju župnog lista ZVONA ili letku. RASPORED BLAGOSLOVA OBITELJI (letak) je na stoliću za tisak. Ponesite za sebe i svoje susjede.

5. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

6. Betlehemsko svjetlo mira došlo je u našu župu i možete ga ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. Ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da se ispred njega u svojim obiteljima pomolima te da nam donese mir i blagostanje.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene
potrebe.

8. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2017. godinu, čestitke, Kajkavski kalendar, knjige i dr.

9. Tisak: Božićna ZVONA – naš župni list (sa rasporedom blagoslova obitelji), Glas Koncila, MAK, i ostali glasnici…