5. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – SV. JOSIP, zaručnik BDM, zaštitnik Hrvatske
• U. – Sv. Narcis i Afra
• S. – Sv. Serapion
• Č. – Sv. Benvenut
• P. – Sv. Turibije – „Žalosni petak“
• S. – Sv. Katarina Švedska

Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA.

1. Sutra, u ponedjeljak 19. ožujka 2018. je svetkovina SV. JOSIPA, zaručnika Bl. Dj. Marije. To je zaštitnik naše Domovine Hrvatske, očeva, radnika, djece, obitelji, izbjeglica, umirućih… Svete mise su u: 7,oo; 9,oo i 18,oo sati.

2. U utorak, 20. ožujka 2018. od 9,oo sati pohoditi ćemo Vaše starije i bolesne za sakramente ispovijedi i pričesti. Ako ima onih koji nisu prijavljeni, a žele da ih se pohodi, možete ih upisati u župnom uredu.

3. U utorak, 20. ožujka 2018. je PRVI UTORAK – pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom, zaštitniku naše župe. Molimo, zahvalimo, zavjetujmo se i zagovorimo sv. Antunu.

4. Treći susret za majke održat će se u subotu 24. 3. 2018. u 16,oo sati u vjeronaučnoj dvorani. Pozvane su sve majke, mlađe i starije, koje su već bile i koje još nisu…

5. Sljedeća nedjelja je NEDJELJA MUKE GOSPODNJE ili CVJETNICA. Na svim misama biti će blagoslov maslinovih grančica, palmi ili drugog zelenog granja. Na misi u 9,oo sati biti će blagoslov grančica na Trgu sv. Antuna i svečana ulazna procesija. Na župnoj misi u 11,oo sati pjeva se Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku. Maslinove grančice moći ćete nabaviti u predvorju crkve po dobrovoljnom prilogu.

6. Sljedeće nedjelje ponesite Caritasove kutijice “ZRNCA DOBROTE” koje ćemo prikazati kao znak našega odricanja kroz korizmu u prikaznoj procesiji.

7. Sljedeće nedjelje na Cvjetnicu je naš tradicionalni Križni put „Od pileka do pileka„ Križni put započinje u 15,oo sati na našem Trgu sv. Antuna. Križnog puta u crkvi navečer nema.

8. LJETNO RAČUNANJE VREMENA. Posljednju nedjelju ožujka 25. 03. 2018. stupa na snagu ljetno računanje vremena, sat pomičemo za jedan sat unaprijed. Nedjeljna večernja misa bit će u 19,oo sati.

9. U subotu, 24. ožujka 2018. poslije svete mise u 18,3o sati biti će otvorenje likovne izložbe Franciske Pongrac, aktivne članice čakovečkog Udruženja likovnih umjetnika i naše župljanke u vjeronaučnoj dvorani.

10. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

11. HODOČAŠĆE NIKOLINOM BOSNOM je od 28. 04. 2018. – 01. 05. 2018. Cijena je 990,oo kuna. Prijave se primaju u župnom uredu, do 01. travnja. Kotizacija je 500,oo kn po osobi.

12. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25. 09. – 02. 10. 2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

13. Svetkovina Navještenja Gospodnjeg – Blagovijest prenosi se na ponedjeljak iza uskrsne osmine, 9. travnja.

14. Naša župa sv. Antuna dobila je dopuštenje od Biskupskog ordinarijata Varaždinske biskupije da možemo slaviti mise na tzv. skupnu ili kolektivnu nakanu svaki utorak u 18,oo sati pod večernjom misom. Kolektivne mise će se prikazivati od mjeseca lipnja na dalje.

15. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

16. Tisak: nova ZVONA, Glas Koncila i ostali glasnici…