4. Nedjelja kroz godinu

Svjetski dan brakaSljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – PRIKAZANJE GOSPODINOVO. SVIJEĆNICA. Dan posvećenog života
• U. – Sv. Blaž, biskup i mučenik
• S. – Sv. Josip Leoniški, prezbiter
• Č. – Sv. Agata, djevica i mučenica
• P. – Sv. Petar Krstitelj, Pavao Miki i drugovi, japanski mučenici
• S. – Sv. Koleta iz Corbie, djevica

 

SLJEDEĆA NEDJELJA JE PETA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je prva nedjelja u mjesecu veljači i slavi se DAN ŽIVOTA. Crkva nas potiče da promišljamo o vrijednosti ljudskog života te da poštujemo, njegujemo i štitimo život od začeća do naravne smrti.

3. Danas je susret FSR-a u 16,30 sati.

4. Danas poslije večernje svete mise biti će molitveno bdijenje uoči blagdana Svijećnice, DANA POSVEĆENOG ŽIVOTA. Papa Franjo je odlučio da se 2015. godina proglasi Godinom posvećenog života. Na osobit način u pripremu i obilježavanju Godine posvećenog života pozvani su redovnice, redovnici i Bogu posvećeni laici u svijetu.

5. Sutra, 2. veljače 2015. je blagdan PRIKAZANJE GOSPODINOVO ili SVIJEĆNICA, DAN POSVEĆENOG ŽIVOTA. Svete mise su u 7,00; 9,00 i 18,00 sati. Blagoslov svijeća je na svim misama. Molili bi da svijeće ponesete od kuće. Na večernjoj svetoj misi je procesija sa svijećama.

6. U utorak, 3. veljače je blagdan sv. Blaža. Svete mise su u 7,00 i 18,00 sati. Blagoslov grla i jabuka je na svakoj misi.

7. U utorak, 3. veljače je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u 19,00 sati. Molili bi vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

8. Slijedeće nedjelje, 8. veljače 2015. je SVJETSKI DAN BRAKA, posvećen bračnim parovima, muževima i ženama kao stupovima obitelji, koja je temelj i Crkve i društva. Pozivamo i potičemo sve bračne parove i obitelji da dođu na svetu misu u 11,00 sati.

9. Tisak: Glas Koncila i ostali glasnici…