4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

P. – BADNJAK, Adam i Eva
U. – ROĐENJE GOSPODINOVO – BOŽIĆ
S. – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK
Č. – SV. IVAN, apostol i evanđelist
P. – NEVINA DJEČICA, mučenici
S. – Sv. Toma Becket

Sljedeća nedjelja je SV. OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA – DAN ISELJENIKA.

1. Sutra, na Badnju noć POLNOĆKE su:
– u 20,oo sati: DJEČJA POLNOĆKA. Prije polnoćke je mali Božićni koncert djece. Poslije mise je druženje na Trgu uz kuhano vino i kuhani čaj.
– u 24,oo sata: MISA POLNOĆKA. Pola sata prije polnoćke je Božićni koncert našega Župnog zbora.

2. U utorak 25. prosinca je BOŽIĆ – ROĐENJE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Poslije podne u 17,oo sati je BLAGOSLOV MALENIH PRED JASLICAMA.

3. U srijedu, 26. prosinca je blagdan sv. Stjepana Prvomučenika. Svete mise su kao nedjeljom. Poslijepodne započinje Blagoslov obitelji.

4. U ponedjeljak, 31. prosinca je Stara Godina. Misa Zahvalnica je u 18,oo sati.

5. Blagoslov kuća i obitelji započinje u srijedu, 26. prosinca na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika od 14,oo sati, tj. prema rasporedu kakav je objavljen u Božićnom broju župnog lista ZVONA.

6. Molimo nove obitelji u našoj župi da se jave u Župni ured i prijave se za Blagoslov obitelji te da si otvore Obiteljski karton i preuzmu svoju Obiteljsku knjižicu.

7. Betlehemsko svjetlo mira došlo je u našu župu i možete ga ponijeti u svoje domove. Prilagođeni lampioni i fenjeri se mogu nabaviti u suvenirnici. Ponesimo Betlehemsko svjetlo u svoje domove sa željom da se ispred njega u svojim obiteljima pomolima te da nam donese mir i blagostanje.

8. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

9. U suvenirnici, na izlazu iz crkve možete nabaviti naše župne kalendare za narednu 2019. godinu, čestitke, Kajkavski kalendar, knjige i dr.

10. Župni ured radi po redovnom rasporedu, ujutro od 9-10 sati i poslijepodne od 16,3o-17,3o sati.

11. Tisak: Božićna ZVONA – naš župni list (sa rasporedom blagoslova obitelji), Glas Koncila, MAK, i ostali glasnici…

7. Naša Župa organizira od 26. – 28. travnja 2019. godine hodočašće – IN MEMORIAM P. IVAN LONČAR – u znak sjećanja na fra Ivana Lončara – graditelja naše crkve – u povodu 20. godina od osnutka naše Župe. Hodočastilo bi se u Ilok na njegovo grobno mjesto te bi u iločkoj crkvi sv. Ivana Kapistrana imali misu za p. Ivana. Pri tom bismo hodočastili u grad heroj Vukovar, Borovo Naselje, Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu te posjetili Kopački rit, naše hrvate u Subotici, grad Osijek i Đakovo. Cijena hodočašća je 1.050,oo kuna. Akontacija je 500,oo kuna, a ostatak novca se može uplaćivati do 20.03.2019. Letak o hodočašću možete uzeti na stoliću za tisak.