3. KORIZMENA NEDJELJA

Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Ivan Josip od Križa
• U. – Sv. Cirijak
• S. – Sv. Perpetua i Felicita
• Č. – Sv. Ivan od Boga
• P. – Sv. Franciska Rimska
• S. – Sv. Četrdeset mučenika

Sljedeća nedjelja je ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA.

1. Danas, na 3. korizmenu nedjelju održava se po 12. puta akcija Hrvatskog Caritasa „TJEDAN SOLIDARNOSTI I ZAJEDNIŠTVA S CRKVOM I LJUDIMA U BOSNI I HERCEGOVINI“ pod motom „Da ne ohladni ljubav mnogih“. Molimo zajedno, ali i prikupljamo milodare. Današnju milostinju koju ćemo skupiti namijeniti ćemo za pomoć najugroženijim stanovnicima BiH. Svoj dobrovoljni dar možete ostaviti na izlazu iz crkve.

2. Danas je prva nedjelja u mjesecu. Molimo za duhovna zvanja i darujemo za
sjemenište. Svoj dobrovoljni prilog možete ostaviti na izlazu iz crkve.

3. Danas je skupština FSR-a u 16,oo sati. Ako netko osjeća poziv za Franjevački svjetovni Red pozivamo da dođe na susret.

4. Sljedeće nedjelje, 11. ožujka 2018. u 17,3o sati JE MOLITVENO GLAZBENI PROGRAM “BOGU I DOMOVINI“ u povodu svečane proslave otvaranja 20. obljetnice župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu pod motom „GRADIMO ŽIVU CRKVU“.
PROGRAM:
17.30 sati – KRIŽNI PUT
18.00 sati – SVETA MISA, predslavi fra Ivan Bradarić, rektor svetišta sv. Nikola Tavelića u Šibeniku
19.00 sati – SVEČANI KONCERT “Bogu i Domovini“
Projekt je pod zaštitom bl. Alojzija Stepinca
Sudjeluju:
Tamburaški orkestar KUD-a “Gaj“, Mješovita klapa “Prvi komin Snježanin“
Solisti: Barbara Othman, Miroslav Živković, Gđa Vera Svoboda i Lidija Bajuk
Molili bi ako možete ispeći kolače ili klipiće za naše goste i donijeti ih u nedjelju poslije podne.

5. Naša župa organizira HODOČAŠĆE NIKOLINOM BOSNOM od 28. 04. 2018. – 01. 05. 2018. To je hodočašće putevima sv. Nikole Tavelića i hrvatskih mučenika u Bosnu i Hercegovinu u prigodi 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca sv. Nikole Tavelića. Proći ćemo u 4 dana: Jajce – Podmilačje – Kraljeva Sutjeska – Sarajevo – Vrelo Bosne – Mostar – Široki Brijeg – Međugorje te završiti u Šibeniku u svetištu sv. Nikole Tavelića. Cijena je 990,oo kuna. Prijave se primaju u župnom uredu, do 01. travnja. Kotizacija je 500,oo kn po osobi. Program hodočašća možete uzeti na stoliću za tisak.

6. Sljedeći susret za majke je u subotu, 10. ožujka 2018. u 16,oo sati.

7. U trgovini METSS uz blagajnu se nalazi “Caritasova košara” gdje se mogu ostaviti namirnice za one koji su najpotrebniji u našoj župi, također se trajne namirnice mogu donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

8. ZAHVALNO HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU naše župe biti će od 25. 09. – 02. 10. 2018. Program možete pročitati na oglasnoj ploči. Prijave se primaju u župnom uredu.

9. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

10. Tisak: ZVONA – dvobroj, Glas Koncila i ostali glasnici…