28. NEDJELJA KROZ GODINU

sv_terezija_avilska1Sljedeći tjedan slavi se u Katoličkoj Crkvi:

• P. – Sv. Danijel i drugovi, mučenici
• U. – Sv. Ivan XXIII. Dobri, papa
• S. – Sv. Seafin
• Č. – Sv. Eduard
• P. – Sv. Kalist I., papa, mučenik
• S. – Sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
Sljedeća nedjelja je DVADESET I DEVETA NEDJELJA KROZ GODINU.

1. Današnja nedjelja je DAN ZAHVALNOSTI ZA BOŽJA DOBROČINSTVA – ZAHVALNA NEDJELJA – „DAN KRUHA“. Na svetim misama zahvaljujemo Bogu za plodove zemlje i ljudskog rada.

2. U UTORAK, 11. LISTOPADA 2016. je sjednica Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća u vjeronaučnoj dvorani s početkom u 19,30 sati. Molili bi župne vijećnike da uzmu pozivnice u sakristiji.

3. Caritas Varaždinske biskupije Vas poziva da kupnjom lampaša za grobove pokojnih (10 kn) činite dobro onima kojima je Vaša pomoć najpotrebnija. Ova Caritasova akcija se zove „OVA SVIJEĆA GORI DUŽE“, a pri tom pomažete Caritasovoj pučkoj kuhinji, potrebama invalidne djece, Caritasovoj ljekarni, invalidnim osobama o kojima se skrbi Caritas. Možete ih uzeti na izlazu iz crkve u našoj trgovini.

4. RADOVI NA CRKVI – U predvorju crkve možete vidjeti IDEJNO RJEŠENJE VITRAJA ZA KAPELU BL. DJEVICE MARIJE. Postaviti će se šest vitraja pod temama: Gospa od Krunice, Navještenje Gospodinovo, Uznesenje Marijino, Gospa od Anđela, Srce Marijino. Autor vitraja je: prof. art. IVICA ŠIŠKO. Molimo sve zainteresirane koji se žele informirati ili darovati vitraj neka se jave u župni ured fra Tomislavu, samo još danas. Mogu se više obitelji složiti i darovati po jedan vitraj. Ovim vitrajima završili bi unutrašnjost crkve i dali joj poseban ugođaj svetog prostora.

5. Naš brat i župljanin fra Josip Sedlar, jučer, 08. listopada 2016. godine primljen je u red đakona. Njegovoj obitelji čestitamo, a fra Josipa preporučamo i dalje u Vaše molitve.

6. Listopadske pobožnosti su uz večernju misu. Molitva krunice je u 18,20 sati, a sveta misa u 19,00 sati.

7. HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za crkvene potrebe. Pozivamo i ostale obitelji da pomognu u svojim mogućnostima svojim obiteljskim darom.

8. Tisak: ZVONA – naš župni list, G. Koncila, MAK…